Weersvoorspelling Land Nepal

Alle locaties in Nepal


Zoek een plaats, regio of land:

K
Kathmandu
 
P
Pokhara

Weer en klimaat van Nepal

Nepal heeft door verschillende landschappen en hoogtes verscheidene klimaten (zie ook klimaatsoorten). In de lagere gedeeltes van Nepal heerst een subtropisch klimaat. De zomers zijn heet en vochtig, met een temperatuur die kan oplopen tot de 40C. Het is vooral warm als de moesson eraan komt. De winters zijn mild en droog, met een gemiddelde dagtemperatuur van 17C. De minimumtemperatuur ligt rond de 10C.

In de bergen en valleien van de Himalaya heerst een gematigd klimaat, met warme zomers en koele winters. In juli is de gemiddelde dagtemperatuur 24C en in januari 10C. Het kan in de winter in de bergen en valleien ?s nachts erg koud worden, maar over het algemeen blijft de temperatuur boven de nul. Omdat Nepal vrij zuidelijk ligt is het klimaat ook op hoger gelegen gebieden nog vrij aangenaam.

Aan de noordgrens van het land in de bergen van de Himalaya bevindt zich op een hoogte van 4000 meter een hooggebergteklimaat. De bergen zijn bedekt met eeuwige sneeuw en ijs. De temperatuur ligt dus het hele jaar onder het vriespunt.

Nepal heeft vier verschillende klimatische seizoenen. Het voorjaar is van de maanden maart tot en met mei. De temperaturen zijn zacht en warm. In Katmandu varieert de temperatuur tussen de 16-23C. De zomer is van juni tot en met augustus. De temperaturen zijn hoog en het regent veel. Bijna elke dag zijn er in de avond onweersbuien. In Katmandu varieert de temperatuur tussen de 23-25C.

De herfst is van september tot en met november. Dit is het beste seizoen om Nepal te bezoeken. Het weer is erg aangenaam en het zicht op de bergen is prachtig. In Katmandu varieert de temperatuur tussen de 15-24C.

De winter is van december tot en met februari. Het weer is koel en de lucht is helder, met geregeld sneeuw op de hoger gelegen gebieden. In Katmandu varieert de temperatuur tussen de 9-12C.

Van de maanden juni tot en met september heerst de zuidwestmoesson. De moesson begint in het oosten en rond eind-juni bereikt hij ook het westen. In het oosten van Nepal valt gemiddeld 2500 mm regen per jaar. In het midden van Nepal, rond Katmandu, regent het gemiddeld 1420 mm per jaar. De minste regen valt in het westen, met een gemiddelde van 1000 mm per jaar. De meeste regen van Nepal valt in het dichtbevolkte laagland, met tussen de 2000-3000 mm per jaar.

Alle weerfoto's uit NepalZoeken

Bekijk deze bijzondere weerfoto's. Heeft u zelf een mooie foto? Zet hem hier op de site!

Uitleg weersvoorspelling

Welkom op Weersvoorspelling.nl. Onze weerpagina's staan vol met actuele weersinformatie, weersvoorspellingen voor de komende uren, dagen en ook speciaal het weekendweerbericht. Natuurlijk zijn de weersverwachtingen beschikbaar voor vrijwel elke plaats in Nederland en de wereld. Weersvoorspelling.nl toont ook graag jouw foto's en werkt graag met jou samen om de weersite zo leuk mogelijk te maken.
Snelkeuze weer
Top dichtbij bestemmingen
Nederland
Duitsland
België
Frankrijk

Top zon bestemmingen
Spanje
Griekenland
Turkije
Italië
Kroatië
Portugal
Egypte
Bulgarije

Top wintersport landen
Oostenrijk
Frankrijk
Zwitserland

Top steden
Barcelona
Parijs
Berlijn
Rome
Brussel
Londen
Praag

Top verre landen
Nederlandse Antillen
Aruba
Indonesië & Bali
Thailand
Australië

Sneeuwhoogte & Alpenweer
Sneeuwhoogte

Snelkeuze weer

Top dichtbij bestemmingen
Nederland
Duitsland
België
Frankrijk
Top zon bestemmingen
Spanje
Griekenland
Turkije
Italië
Kroatië
Portugal
Egypte
Bulgarije
Top wintersport landen
Oostenrijk
Frankrijk
Zwitserland

Top steden
Barcelona
Parijs
Berlijn
Rome
Brussel
Londen
Praag
Top verre landen
Nederlandse Antillen
Aruba
Indonesië & Bali
Thailand
Australië

Sneeuwhoogte & Alpenweer
Sneeuwhoogte
Zoek een andere plaats of land voor een weersvoorspelling: sluiten
Upload uw weerfoto sluiten