Weersvoorspelling Land Nieuw Zeeland

Alle locaties in Nieuw Zeeland


Zoek een plaats, regio of land:

A
Ardmore Aerodrome Auckland
 
B
Blenheim Aerodrome
 
C
Christchurch Christchurch Aerodrome Aws
 
D
Dunedin
 
L
Lake Rotoiti
 
M
Manukau Heads
 
N
Napier Aerodrome Aws
Nelson New Plymouth
 
Q
Queenstown
 
R
Rotorua
 
T
Taupo Aerodrome Taupo Aws
Turoa Mount Ruapehu
 
W
Warkworth Wellington
Whitianga Aerodrome Aws

Weer en klimaat van Nieuw Zeeland

De seizoenen in Nieuw-Zeeland zijn precies het tegenovergestelde van Nederland. Het is zomer van december tot en met februari en winter van juni tot en met augustus.

Nieuw Zeeland heeft over het algemeen een zeeklimaat, met zachte winters en warme zomers. Er valt het hele jaar door neerslag. Het gebied ten noorden van Auckland heeft een subtropisch klimaat. Hier zijn de zomers een stuk warmer dan in het zuiden en het vriest nooit.

In sommige binnenlandgebieden van Nieuw Zeeland heerst een klimaat dat veel wegheeft van een landklimaat. Op de hoge bergen, zoals in Tongariro National Park en Mount Egmont National Park, heerst een hooggebergteklimaat (zie ook klimaatsoorten). De zomers zijn fris en in de winter vriest het.

Naarmate je verder naar het zuiden reist wordt het steeds koeler. Het Noordereiland heeft dus gemiddeld hogere temperaturen dan het Zuidereiland. Toch zijn de zomers van het Zuidereiland gemiddeld warmer dan op het Noordereiland. Maar de winters zijn een stuk kouder.

Neerslag valt in alle seizoenen. De jaarlijkse neerslag van Nieuw-Zeeland ligt gemiddeld tussen de 600-1500 mm. In het westen valt gemiddeld meer regen dan in het oosten, dit komt door de hoge bergketens die in het westen liggen. Vochtige lucht van de warme zee wordt tegen de bergen omhoog gestuwd en valt als stuwingsregens naar beneden. In de Southern Alps valt een gemiddelde neerslag van 8000 mm per jaar. Aan de lijzijde, achter de bergen, valt slechts 300 mm per jaar. Op het Noordereiland valt op 130 dagen van het jaar meer dan 1 mm regen. Op het Zuidereiland valt aan de west- en zuidzijde op 200 dagen van het jaar 1 mm regen. Aan de oostzijde valt op veel minder dagen regen, namelijk op 80 dagen.

Onweer komt op 15 tot 20 dagen per jaar voor. Vooral aan de noord- en westzijde van Nieuw-Zeeland. Aan de oostkust van het Zuidereiland komt slechts op 5 dagen van het jaar onweer voor.

Het grootste deel van Nieuw-Zeeland heeft 2000 uren zon per jaar. De zonnigste plaatsen zijn Blenheim op het Zuidereiland en Whakatane in het noorden. Jaarlijks schijnt de zon hier 2350 uur per jaar. Zelfs het regenrijke westen haalt nog 1800 zonuren per jaar. In het zuiden schijnt de zon 1700 uur per jaar.

Alle weerfoto's uit Nieuw ZeelandZoeken

Bekijk deze bijzondere weerfoto's. Heeft u zelf een mooie foto? Zet hem hier op de site!

Uitleg weersvoorspelling

Welkom op Weersvoorspelling.nl. Onze weerpagina's staan vol met actuele weersinformatie, weersvoorspellingen voor de komende uren, dagen en ook speciaal het weekendweerbericht. Natuurlijk zijn de weersverwachtingen beschikbaar voor vrijwel elke plaats in Nederland en de wereld. Weersvoorspelling.nl toont ook graag jouw foto's en werkt graag met jou samen om de weersite zo leuk mogelijk te maken.
Snelkeuze weer
Top dichtbij bestemmingen
Nederland
Duitsland
België
Frankrijk

Top zon bestemmingen
Spanje
Griekenland
Turkije
Italië
Kroatië
Portugal
Egypte
Bulgarije

Top wintersport landen
Oostenrijk
Frankrijk
Zwitserland

Top steden
Barcelona
Parijs
Berlijn
Rome
Brussel
Londen
Praag

Top verre landen
Nederlandse Antillen
Aruba
Indonesië & Bali
Thailand
Australië

Sneeuwhoogte & Alpenweer
Sneeuwhoogte

Snelkeuze weer

Top dichtbij bestemmingen
Nederland
Duitsland
België
Frankrijk
Top zon bestemmingen
Spanje
Griekenland
Turkije
Italië
Kroatië
Portugal
Egypte
Bulgarije
Top wintersport landen
Oostenrijk
Frankrijk
Zwitserland

Top steden
Barcelona
Parijs
Berlijn
Rome
Brussel
Londen
Praag
Top verre landen
Nederlandse Antillen
Aruba
Indonesië & Bali
Thailand
Australië

Sneeuwhoogte & Alpenweer
Sneeuwhoogte
Zoek een andere plaats of land voor een weersvoorspelling: sluiten
Upload uw weerfoto sluiten