Weersvoorspelling Land Tanzania

Alle locaties in Tanzania


Zoek een plaats, regio of land:

A
Arusha
 
D
Dar es Salaam
 
K
Kilimanjaro
 
Z
Zanzibar

Weer en klimaat van Tanzania

Tanzania heeft gezien de ligging ten opzichte van de evenaar een tropisch klimaat. Behalve in de hooggelegen gebieden in de bergen (boven de 900 meter) heeft het hele land een tropisch klimaat. Verschillen in temperaturen tussen de winter en de zomer komen nauwelijks voor. Omdat Tanzania onder de evenaar ligt zijn de zomermaanden het koudst en de wintermaanden het warmst.

Langs de kust komen hoge temperaturen met een hoge vochtigheidsgraad voor. Ook ?s nachts kan het erg warm en vochtig zijn. Maar de regelmatige zeebries zorgt voor een aangename verkoeling. De temperaturen langs de kust variëren tussen de 22 en 30C. Van juni tot en met oktober ligt de temperatuur overdag rond de 23C. Van december tot en met maart is het vaak heet en zonnig, de temperatuur ligt rond de 25-29C. In het binnenland zijn de temperaturen overdag erg hoog met vele uren zon en een lagere vochtigheidsgraad. De nachten zijn een stuk koeler. De temperaturen van juni tot en met oktober zijn warm en mild. Van december tot en met maart is het erg heet, temperaturen kunnen dan tot de 40C stijgen.

Het klimaat van Tanzania valt in twee regenseizoenen te verdelen: de Masika en de Mvuli.

De Masika is de lange regenperiode die loopt van midden maart tot eind mei. Hevige regenbuien vallen in de vroege ochtend en houden meestal op in de middag, waarna het weer vaak helder en zonnig blijft tot de namiddag. In de avond komen er flinke wolken en begint het weer te regenen.

De Mvuli is een korte regentijd die in november, delen van december en soms ook nog in begin januari heerst. In deze periode zijn er in de ochtend vaak lichte regenbuien. Van juni tot en met oktober en van januari tot en met maart is het droog en zonnig. Alleen de kust heeft gedurende het hele jaar last van neerslag.

In de kustgebieden en op de eilanden Pemba en Zanzibar valt de meeste regen, uitgezonderd van de hoge berggebieden. Langs de kust valt jaarlijks gemiddeld meer dan 1000 mm regen. In het binnenland valt gemiddeld tussen de 500-1000 mm regen per jaar.

In bijna heel het land ligt het aantal uren zonneschijn per dag tussen de 7-10 uur. Alleen in het regenseizoen schijnt de zon minder. Veel plaatsen in Tanzania hebben rond de 3000 uur zon per jaar.

In december tot en met maart bereikt de Indische Oceaan zijn hoogste watertemperatuur en is de temperatuur ideaal voor zwemmen voor zowel overdag als ?s nachts.

Alle weerfoto's uit TanzaniaZoeken

Bekijk deze bijzondere weerfoto's. Heeft u zelf een mooie foto? Zet hem hier op de site!

Uitleg weersvoorspelling

Welkom op Weersvoorspelling.nl. Onze weerpagina's staan vol met actuele weersinformatie, weersvoorspellingen voor de komende uren, dagen en ook speciaal het weekendweerbericht. Natuurlijk zijn de weersverwachtingen beschikbaar voor vrijwel elke plaats in Nederland en de wereld. Weersvoorspelling.nl toont ook graag jouw foto's en werkt graag met jou samen om de weersite zo leuk mogelijk te maken.
Snelkeuze weer
Top dichtbij bestemmingen
Nederland
Duitsland
België
Frankrijk

Top zon bestemmingen
Spanje
Griekenland
Turkije
Italië
Kroatië
Portugal
Egypte
Bulgarije

Top wintersport landen
Oostenrijk
Frankrijk
Zwitserland

Top steden
Barcelona
Parijs
Berlijn
Rome
Brussel
Londen
Praag

Top verre landen
Nederlandse Antillen
Aruba
Indonesië & Bali
Thailand
Australië

Sneeuwhoogte & Alpenweer
Sneeuwhoogte

Snelkeuze weer

Top dichtbij bestemmingen
Nederland
Duitsland
België
Frankrijk
Top zon bestemmingen
Spanje
Griekenland
Turkije
Italië
Kroatië
Portugal
Egypte
Bulgarije
Top wintersport landen
Oostenrijk
Frankrijk
Zwitserland

Top steden
Barcelona
Parijs
Berlijn
Rome
Brussel
Londen
Praag
Top verre landen
Nederlandse Antillen
Aruba
Indonesië & Bali
Thailand
Australië

Sneeuwhoogte & Alpenweer
Sneeuwhoogte
Zoek een andere plaats of land voor een weersvoorspelling: sluiten
Upload uw weerfoto sluiten