Weersvoorspelling Land Thailand Zuid Thailand

Populaire locaties Zuid Thailand


Zoek een plaats, regio of land:

A
Ao Nang
 
K
Karon Beach Kata Beach
Khao Lak Krabi
 
L
Lamai Beach
 
P
Patong Beach Phuket


Weer en klimaat in Zuid Thailand

De regio Zuid Thailand ligt op de landtong tussen de Andamanzee in het westen en de Zuid Chinese Zee in het oosten. Zuid-Thailand heeft een tropisch klimaat met warme winters, hete zomers en neerslag gedurende het hele jaar. We onderscheiden drie gebieden in Zuid-Thailand, dit zijn regio Phuket, regio Trang en regio Samui.

Regio Phuket: de droge periode loopt van november tot april en de regenperiode van mei tot en met juni en van september tot en met oktober. Vooral in september regent het goed door met 417 millimeter per maand. In de regentijd kan het weer nog steeds aangenaam zijn, vaak valt de regen alleen aan het eind van de middag. In juli en augustus is de kans op zon 50% en op regen 50%. April en mei zijn de warmste maanden, de temperaturen lopen dan op tot de 35C. tussen november en april en tussen juli en augustus liggen de temperaturen rond de 25C. (beste reistijd: droog en warm) Het zeewater is hier in de zomer zo'n 28 graden.

Regio Samui: In deze regio geldt een andere regentijd dan aan de zuidwestkust. De grote regentijd is tussen oktober en half-december. Half-december tot september is de beste reistijd met heerlijk weer en met af en toe een tropische regenbui in de namiddag. April is de warmste maand, dan kunnen de temperaturen oplopen tot de 40C. De koelere maanden zijn januari en februari met temperaturen rond de 25C.

Regio Trang: In de regio Trang is er n regentijd, die duurt van mei tot oktober. De zee is dan ook erg onstuimig en sluiten veel hotels tijdelijk. De beste reistijd is van november tot en met april, dit is de droge periode met temperaturen tussen de 28 en 35C. De maand april is de heetste maand met temperaturen die op kunnen lopen tot 35C. Ook kunnen in deze maand in de namiddag tropische buien verwacht worden.

Zuid-Thailand is het natste deel van Thailand. Gemiddeld valt er 2400 mm neerslag per jaar, terwijl er in het noorden en in centraal Thailand rond de 1200-1400 mm neerslag valt. De vochtigheidsgraad is gedurende het hele jaar hoog.

Zuid Thailand staat vooral bekend om haar koraalriffen met een overvloed aan zeeleven voor de duik- en snorkelliefhebber, afgelegen nationale parken, bergen, watervallen, historische plaatsen en prachtige wildlife-reservaten.

Alle weerfoto's uit Thailand

Bekijk deze bijzondere weerfoto's. Heeft u zelf een mooie foto? Zet hem hier op de site!

Uitleg weersvoorspelling

Welkom op Weersvoorspelling.nl. Onze weerpagina's staan vol met actuele weersinformatie, weersvoorspellingen voor de komende uren, dagen en ook speciaal het weekendweerbericht. Natuurlijk zijn de weersverwachtingen beschikbaar voor vrijwel elke plaats in Nederland en de wereld. Weersvoorspelling.nl toont ook graag jouw foto's en werkt graag met jou samen om de weersite zo leuk mogelijk te maken.
Snelkeuze weer
Top dichtbij bestemmingen
Nederland
Duitsland
België
Frankrijk

Top zon bestemmingen
Spanje
Griekenland
Turkije
Italië
Kroatië
Portugal
Egypte
Bulgarije

Top wintersport landen
Oostenrijk
Frankrijk
Zwitserland

Top steden
Barcelona
Parijs
Berlijn
Rome
Brussel
Londen
Praag

Top verre landen
Nederlandse Antillen
Aruba
Indonesië & Bali
Thailand
Australië

Sneeuwhoogte & Alpenweer
Sneeuwhoogte

Snelkeuze weer

Top dichtbij bestemmingen
Nederland
Duitsland
België
Frankrijk
Top zon bestemmingen
Spanje
Griekenland
Turkije
Italië
Kroatië
Portugal
Egypte
Bulgarije
Top wintersport landen
Oostenrijk
Frankrijk
Zwitserland

Top steden
Barcelona
Parijs
Berlijn
Rome
Brussel
Londen
Praag
Top verre landen
Nederlandse Antillen
Aruba
Indonesië & Bali
Thailand
Australië

Sneeuwhoogte & Alpenweer
Sneeuwhoogte
Zoek een andere plaats of land voor een weersvoorspelling: sluiten
Upload uw weerfoto sluiten