Weersvoorspelling Land TunesiŽ

Alle locaties in TunesiŽ


Zoek een plaats, regio of land:

B
Beja Borj Cedria
 
D
Djerba
 
G
Gammarth
 
H
Habib Bourguiba Hammam Sousse
Hammamet
 
M
Mahdia Midoun
Monastir Monastir Skanes Monastir-Skanes
 
N
Nabeul
 
P
Port El Kantaoui
 
S
Sfax
Sidi Bou Said Sousse
 
T
Tunis
 
Z
Zarzis

Weer en klimaat van TunesiŽ

Tunesië ligt in het midden van Noord-Afrika en grenst voornamelijk aan de Middellandse Zee. De Middellandse Zee heeft dan ook invloed op het klimaat. Ook de bergen en de Sahara zorgen voor verschillende temperaturen in het land. In het noorden van Tunesië heerst een mediterraan klimaat, met warme droge zomers en milde natte winters, en in het zuiden een woestijnklimaat, met hete droge zomers en warme winters. Tussen het noorden en het zuiden heeft het klimaat veel weg van een steppeklimaat.

Aan de noordkust is het minder warm dan elders in Tunesië. In Tunis, dat aan de noordkust ligt, bedraagt de gemiddelde dagtemperatuur in juli 33įC en ?s nachts daalt het tot 20įC. In januari is de gemiddelde temperatuur overdag 16įC en ?s nachts 7įC. Naarmate verder naar het zuiden lopen de temperaturen sterk op. In Gafsa, in centraal Tunesië, is de gemiddelde dagtemperatuur in de zomer 37įC. In de Saharawoestijn is het gemiddeld het warmst, in de zomer ligt de temperatuur rond de 42įC. Soms lopen de temperaturen zelfs op tot boven de 50įC. Juni tot en met augustus zijn de warmste maanden van het jaar. De maanden oktober tot en met april zijn het aangenaamst qua temperaturen en dus wellicht ook het beste voor een vakantie en of reis naar Tunesië.

De meeste neerslag valt ten noorden van de bergen met in Tunis 466 millimeter per jaar. Langs de kust richting de grens met Algerije valt jaarlijks meer dan 800 millimeter regen. Meer naar het zuiden daalt de neerslaghoeveelheid sterk. Het klimaat gaat over in een steppeklimaat; in Sfax valt gemiddeld 286 mm regen per jaar en in Medenine 168 mm. De regen valt voornamelijk in het winterhalfjaar. In het uiterste zuiden valt de minste regen, eigenlijk bijna geen regen. In Ghadamis, gelegen op het drielandenpunt met Tunesië en Algerije, valt slechts 27 mm regen per jaar. De neerslag valt vooral in het voorjaar en de winter.

In het noorden van Tunesië schijnt de zon gemiddeld 2800 uur per jaar. Verder naar het zuiden neemt deze hoeveelheid zonneschijn flink toe. In het zuiden schijnt deze namelijk gemiddeld bijna 3400 uur per jaar. Daar is de hemel meestal wolkeloos. De zon schijnt in de winter tussen de 7-8 uur per dag en in de zomer maar liefst gemiddeld 12 uur per dag.

In voor- en najaar waait af en toe de Chili, een hete droge zuidelijke Sahara-wind die ook bekend staat als de Sirocco. De wind voert zand en stof mee, de temperatuur stijgt snel en de luchtvochtigheid neemt af.

Het zeewatertemperatuur van Tunis is in augustus 25 graden.

Alle weerfoto's uit TunesiŽZoeken

Bekijk deze bijzondere weerfoto's. Heeft u zelf een mooie foto? Zet hem hier op de site!

Uitleg weersvoorspelling

Welkom op Weersvoorspelling.nl. Onze weerpagina's staan vol met actuele weersinformatie, weersvoorspellingen voor de komende uren, dagen en ook speciaal het weekendweerbericht. Natuurlijk zijn de weersverwachtingen beschikbaar voor vrijwel elke plaats in Nederland en de wereld. Weersvoorspelling.nl toont ook graag jouw foto's en werkt graag met jou samen om de weersite zo leuk mogelijk te maken.
Snelkeuze weer
Top dichtbij bestemmingen
Nederland
Duitsland
België
Frankrijk

Top zon bestemmingen
Spanje
Griekenland
Turkije
Italië
Kroatië
Portugal
Egypte
Bulgarije

Top wintersport landen
Oostenrijk
Frankrijk
Zwitserland

Top steden
Barcelona
Parijs
Berlijn
Rome
Brussel
Londen
Praag

Top verre landen
Nederlandse Antillen
Aruba
Indonesië & Bali
Thailand
Australië

Sneeuwhoogte & Alpenweer
Sneeuwhoogte

Snelkeuze weer

Top dichtbij bestemmingen
Nederland
Duitsland
België
Frankrijk
Top zon bestemmingen
Spanje
Griekenland
Turkije
Italië
Kroatië
Portugal
Egypte
Bulgarije
Top wintersport landen
Oostenrijk
Frankrijk
Zwitserland

Top steden
Barcelona
Parijs
Berlijn
Rome
Brussel
Londen
Praag
Top verre landen
Nederlandse Antillen
Aruba
Indonesië & Bali
Thailand
Australië

Sneeuwhoogte & Alpenweer
Sneeuwhoogte
Zoek een andere plaats of land voor een weersvoorspelling: sluiten
Upload uw weerfoto sluiten