Weersvoorspelling Land Vietnam

Alle locaties in Vietnam


Zoek een plaats, regio of land:

D
Da Nang
 
H
Hanoi Ho Chi Minh City
Hue
 
N
Nam Dinh Nha Trang
 
R
Rach Gia

Weer en klimaat van Vietnam

Door de langgerekte vorm van Viëtnam varieert het klimaat van het noorden naar het zuiden. Het noorden en midden van Viëtnam hebben een gematigd klimaat met droge winters en hete zomers. De temperaturen verschillen afhankelijk van het winter- of zomerseizoen. In het zuiden van Viëtnam heerst een tropisch klimaat, met een vrij constante temperatuur gedurende het jaar. Langs de kust worden de hoge temperaturen veelal getemperd door een zeewind.

Het zuiden heeft een gedurende het hele jaar een gemiddelde dagtemperatuur van 28C. De warmste maand is april met een gemiddelde dagtemperatuur van 35C. ?s Nachts ligt de temperatuur in de zomer rond een aangename 25C. In de bergen in het zuiden daalt de temperatuur in de winter soms tot het vriespunt. In het noorden is de gemiddelde dagtemperatuur 24C. De warmste maand is juni, waar de gemiddelde temperatuur overdag 33C is. ?s Nachts neemt de temperatuur in de winter een waarde aan van rond de 13C. De hoogste temperaturen komen voor in de dalen van Vietnam en de koudste op de hogere gedeeltes en dan met name in de bergen.

De gemiddelde neerslaghoeveelheid in Viëtnam varieert tussen de 1100 tot 2600 mm per jaar. Vooral langs de kust tussen Quy Nhon en Vinh valt veel regen, gemiddeld meer dan 2000 mm per jaar. Alle plaatsen kennen een droge tijd maar deze varieert van gebied tot gebied. In het zuiden komt de zuidwestmoesson voor in de maanden mei tot en met november. Er vallen dan dagelijks korte tropische regenbuien. In Ho Chi Minhstad valt jaarlijks gemiddeld 1850 mm regen. De plaatsen die aan dezelfde kant van de bergen Da Lat liggen als Ho Chi Minhstad hebben geen last van de noordoostmoesson. De plaatsen aan de andere kant van de bergen hebben hier wel last van, maar hebben weer geen last van de zuidwestmoesson. De noordoostmoesson neemt in de maanden oktober tot en met april veel regen mee. Aan de kust en in de in het noordoosten gelegen hoogland valt tussen september en januari de meeste neerslag.

In het zuiden schijnt de zon gemiddeld 1621 uur per jaar, dit is niet zo hoog door de bewolking. In het noorden schijnt de zon nog minder. De gemiddelde hoeveelheid zonneschijn is 1167 uur per jaar. Vooral in de maanden januari, februari en maart schijnt de zon weinig. In Hue is het een stuk zonniger met 2224 uur zon per jaar.

Het orkaanseizoen voor het zeegebied bij Vietnam loopt van 1 mei tot 1 januari. Het hoogtepunt zijn de maanden juli, augustus, september en oktober. Dan is de kans groot dat Vietnam door een tyfoon wordt getroffen.

Alle weerfoto's uit VietnamZoeken

Bekijk deze bijzondere weerfoto's. Heeft u zelf een mooie foto? Zet hem hier op de site!

Uitleg weersvoorspelling

Welkom op Weersvoorspelling.nl. Onze weerpagina's staan vol met actuele weersinformatie, weersvoorspellingen voor de komende uren, dagen en ook speciaal het weekendweerbericht. Natuurlijk zijn de weersverwachtingen beschikbaar voor vrijwel elke plaats in Nederland en de wereld. Weersvoorspelling.nl toont ook graag jouw foto's en werkt graag met jou samen om de weersite zo leuk mogelijk te maken.
Snelkeuze weer
Top dichtbij bestemmingen
Nederland
Duitsland
België
Frankrijk

Top zon bestemmingen
Spanje
Griekenland
Turkije
Italië
Kroatië
Portugal
Egypte
Bulgarije

Top wintersport landen
Oostenrijk
Frankrijk
Zwitserland

Top steden
Barcelona
Parijs
Berlijn
Rome
Brussel
Londen
Praag

Top verre landen
Nederlandse Antillen
Aruba
Indonesië & Bali
Thailand
Australië

Sneeuwhoogte & Alpenweer
Sneeuwhoogte

Snelkeuze weer

Top dichtbij bestemmingen
Nederland
Duitsland
België
Frankrijk
Top zon bestemmingen
Spanje
Griekenland
Turkije
Italië
Kroatië
Portugal
Egypte
Bulgarije
Top wintersport landen
Oostenrijk
Frankrijk
Zwitserland

Top steden
Barcelona
Parijs
Berlijn
Rome
Brussel
Londen
Praag
Top verre landen
Nederlandse Antillen
Aruba
Indonesië & Bali
Thailand
Australië

Sneeuwhoogte & Alpenweer
Sneeuwhoogte
Zoek een andere plaats of land voor een weersvoorspelling: sluiten
Upload uw weerfoto sluiten