Weersvoorspelling Land Spanje AndalusiŽ

Populaire locaties AndalusiŽ


Zoek een plaats, regio of land:

A
AlmuŮťcar Antequera
 
C
Cadiz
Chiclana de la Frontera Conil de la Frontera Cordoba
 
E
El Rompido Estepona
 
F
Fuengirola
 
H
Huelva
 
I
Isla Canela Isla Cristina
Islantilla
 
M
Malaga Marbella
MojŠcar Montejaque
 
N
Nerja
 
P
Punta Umbria
 
R
Ronda Rota
 
S
Sevilla
 
T
Torremolinos Torrox
 
V
Vera


Weer en klimaat in AndalusiŽ

AndalusiŽ is ťťn van de zeventien autonome regio?s van Spanje en is gelegen in het uiterste zuiden. AndalusiŽ bestaat uit acht provincies: Huelva, Sevilla, Cadiz, Cordoba, Malaga, Jaen, Granada en Almeria.

AndalusiŽ is ťťn van de warmste streken van Spanje en ook ťťn van de droogste streken. Hier heerst een mediterraan klimaat met hete, droge zomers en milde winters met weinig neerslag..

De zomers zijn in heel AndalusiŽ heet en duren van mei tot oktober. Sevilla, de hoofdstad van AndalusiŽ, kent gemiddelde zomertemperaturen van 36 graden Celsius. Juli en augustus zijn de warmste maanden en hebben overdag gemiddelde maximum temperaturen van 36įC. In december en januari, de koudste maanden, bereikt de temperatuur gemiddeld een maximum van 16įC. De gemiddelde jaartemperatuur is 18įC.

Aan de kust is het iets aangenamer door de nabijheid van zeewater en wind. Zonnebaden is bijna elke dag mogelijk van juni tot en met september. De winter heeft een gemiddelde maximum temperatuur overdag van 20įC, met prachtige, heldere, zonnige dagen en veel warme dagen.

Op de laagvlakte in het binnenland (Sevilla, Cordoba, Jaen) is het bijna elke dag heet van juni tot en met september, met in juli en augustus vaak iets te heet voor de gemiddelde toerist. Overdag kunnen de temperaturen stijgen tot de 40įC. De winters zijn mild met warme dagen, er kan wel verschil zijn tussen prachtige, heldere, zonnige dagen en bewolkte dagen. De temperaturen kunnen overdag een waarde aannemen van 20įC.

Op de hoogvlakte in het binnenland (Granada, Jaen, Sierra Nevada) is het bijna altijd zonnig van juni tot en met september. De maximumtemperatuur overdag is 30įC. De winterdagen kunnen ook hier verschillen tussen prachtige, heldere, zonnige dagen en bewolkte dagen. Maar de temperaturen zijn hier relatief lager dan elders in AndalusiŽ.

In AndalusiŽ heerst een droog klimaat met een gemiddelde jaarlijkse neerslag in het kerngebied van 500 mm. Van juni tot en met augustus is het vrijwel altijd droog. De eerste neerslag valt meestal eind september ? begin oktober. November en december zijn de natste maanden van het jaar met respectievelijk 70 en 84 mm neerslag per maand. Hevige regenbuien duren zelden langer dan twee dagen.

Bijna het hele gebied in AndalusiŽ heeft meer dan 300 dagen zon per jaar. In de zomer schijnt de zon gemiddeld 11 uur per dag en in de winter 6-8 uur. Juni is de zonnigste maand met gemiddeld 344 uur zon per maand. December is de maand met de minste uur zon, namelijk gemiddeld 167 uur per maand.

AndalusiŽ is de grootste toeristische trekpleister van Spanje. AndalusiŽ is gedurende het hele jaar uitstekend te bezoeken. Het weer is bijna altijd zonnig en warm. Ook voor cultuur- en geschiedenis liefhebber is AndalusiŽ geschikt. Deze mensen kunnen historische steden, zoals Granada, Sevilla en Corboda, bezoeken. Verder kunnen sportieve toeristen de Sierra Nevada uitstekend bezoeken, zowel in de zomer (wandelen) als winter (skien). Hier zijn in de zomer veel wandelroutes te bewandelen en in de winter uitgebreide wintersportmogelijkheden. Aan de kust is alle mogelijke watersport te doen. Badplaatsen zoals MŠlaga, Torremolinos en Marbella zijn wereldberoemd en dus ook de moeite waard om in een vakantie te bezoeken.

Alle weerfoto's uit Spanje

Bekijk deze bijzondere weerfoto's. Heeft u zelf een mooie foto? Zet hem hier op de site!

Uitleg weersvoorspelling

Welkom op Weersvoorspelling.nl. Onze weerpagina's staan vol met actuele weersinformatie, weersvoorspellingen voor de komende uren, dagen en ook speciaal het weekendweerbericht. Natuurlijk zijn de weersverwachtingen beschikbaar voor vrijwel elke plaats in Nederland en de wereld. Weersvoorspelling.nl toont ook graag jouw foto's en werkt graag met jou samen om de weersite zo leuk mogelijk te maken.
Snelkeuze weer
Top dichtbij bestemmingen
Nederland
Duitsland
België
Frankrijk

Top zon bestemmingen
Spanje
Griekenland
Turkije
Italië
Kroatië
Portugal
Egypte
Bulgarije

Top wintersport landen
Oostenrijk
Frankrijk
Zwitserland

Top steden
Barcelona
Parijs
Berlijn
Rome
Brussel
Londen
Praag

Top verre landen
Nederlandse Antillen
Aruba
Indonesië & Bali
Thailand
Australië

Sneeuwhoogte & Alpenweer
Sneeuwhoogte

Snelkeuze weer

Top dichtbij bestemmingen
Nederland
Duitsland
België
Frankrijk
Top zon bestemmingen
Spanje
Griekenland
Turkije
Italië
Kroatië
Portugal
Egypte
Bulgarije
Top wintersport landen
Oostenrijk
Frankrijk
Zwitserland

Top steden
Barcelona
Parijs
Berlijn
Rome
Brussel
Londen
Praag
Top verre landen
Nederlandse Antillen
Aruba
Indonesië & Bali
Thailand
Australië

Sneeuwhoogte & Alpenweer
Sneeuwhoogte
Zoek een andere plaats of land voor een weersvoorspelling: sluiten
Upload uw weerfoto sluiten