Weersvoorspelling Albanië

Actueel
Nacht
Ochtend
Middag
Avond

Populaire plaatsen Albanië

Het klimaat van Albanië

Door de grote hoogteverschillen in Albanië zijn er ook verschillende klimaatzones. Men kan drie klimaten in Albanië onderscheiden: een middellands zeeklimaat in het kustgebied, een landklimaat in het binnenland en een hooggebergteklimaat in het gebergte. 

Het kustgebied heeft warme zomers, maar de zeebries zorgt ervoor dat de hoge temperaturen aangenaam worden. De temperatuur van het zeewater is ook aangenaam van mei/juni tot september/oktober. De winters zijn zacht.

Het binnenland heeft hete zomers, vaak is de temperatuur rond het middag uur voor de gemiddelde toerist te warm. 's Winters daalt de temperatuur tot rond het minpunt, maar zelden eronder.

In het gebergte van Albanië zijn strenge, sneeuwrijke winters, ideaal voor de sneeuw- en skiliefhebber. De zomers bieden een warm klimaat.

De warmste maanden van Albanië zijn juli en augustus, met een gemiddelde minimum temperatuur van 17°C en een gemiddelde maximum van 31°C. In de zomer kan de temperatuur in Tirana regelmatig boven de 40°C uitkomen. De beste plaatsen om te zijn in het midden van de zomer, zijn de plaatsen langs de kust. Daar is een gemiddelde temperatuur van 25-30°C.

De natste periode van het jaar is tijdens de maanden november en december, met een gemiddeld aantal dagen regen van 16 dagen per maand. De maanden augustus en september hebben gemiddeld de minste dagen regen, namelijk 4-5 dagen per maand.

Albanië heeft een gemiddelde aantal uren zon van 300 uren per jaar. 

Het weer in Albanië

Het weer in Albanië word je aangeboden door Infoplaza. We tonen de actuele weersituatie, een uitgebreide weersvoorspelling voor alle locaties in Albanië tot 14 dagen vooruit en gedetailleerde informatie per uur.