Weersvoorspelling Argentinië

Actueel
Avond
Nacht
Ochtend
Middag

Regio's in Argentinië

Het klimaat van Argentinië

Argentinië heeft heel veel verschillende klimaten hetgeen resulteert in diverse weertypes. In het uiterste noorden van Argentinië heerst een subtropisch klimaat, in het noordoosten een tropisch klimaat, in de bergen een hoogebergteklimaat en in het zuiden een woestijnklimaat. Er komen ook overgangsklimaten voor zoals een halfdroog klimaat of een zeeklimaat op Vuureiland.

De gemiddelde temperatuur in het noorden van Argentinië, waar het subtropisch klimaat heerst, is 22°C. Het noorden is een van de warmere plekken van het land. In de zomer ligt de temperatuur rond de 33°C. Het aantal uren zon per jaar is 2000 uren. Gemiddeld valt over het hele jaar tussen de 800-1000 mm regen. Tijdens de wintermaanden juli en augustus valt er het minste regen.

In het noordoosten van Argentinië, waar het tropisch klimaat heerst, is het gemiddeld nog warmer. Het is ook erg vochtig, dit gebied kent geen droge periode. Elke maand valt er ruim honderd mm regen.

De pampa in centraal Argentinië heeft hete zomers. Op deze pampa heerst een halfdroog klimaat. De temperatuur kan in januari, de zomermaand, tot 31°C oplopen. In de wintermaand juli is het fris. Het is erg droog op de pampa, jaarlijks valt er 200-250 mm regen. Het gemiddelde aantal uren zon is 2600 uren.

Het westen van Argentinië heeft een woestijnklimaat. Er valt in de winter weinig neerslag, maar in de zomer willen onweersbuien dit gebied wel eens bereiken.

De bergen hebben een hooggebergteklimaat met op de hoogste toppen eeuwige sneeuw en altijd vorst. Maar er komen ook hete dagen voor, die worden afgewisseld door extreem koude nachten.

Op vuureiland is het gemiddeld genomen het koudst van heel Argentinië. Er heerst een zeeklimaat met in de zomer een gemiddelde temperatuur van 22,7°C en in de winter 5,7°C. Het gemiddelde aantal uren zon is hier het minst, vergeleken met de rest van Argentinië, namelijk 1500 uren. Jaarlijks valt 530 mm regen op het eiland. 

Het weer in Argentinië

Het weer in Argentinië word je aangeboden door Infoplaza. We tonen de actuele weersituatie, een uitgebreide weersvoorspelling voor alle locaties in Argentinië tot 14 dagen vooruit en gedetailleerde informatie per uur.