Weersvoorspelling Aruba

Actueel
Ochtend
Middag
Avond
Nacht

Het klimaat van Aruba

De kenmerken van het weer en klimaat op Aruba zijn de lage temperatuurverschillen het hele jaar door, vrij weinig neerslag en veel zon. Ideaal als vakantiebestemming.

De gemiddelde temperatuur over het hele jaar is 28°C. Het verschil in temperatuur tussen de zomer en de winter is gemiddeld slechts 3,6°C. En het verschil tussen dag en nacht is maar 5,5°C. Het is ?s avonds dus ook nog lekker aangenaam.

De maanden, waarin het iets minder warm is dan de rest van het jaar, zijn de maanden november, december en januari. De gemiddelde temperatuur is dan 25°C.

De warmste maanden zijn augustus, september en oktober.

De meeste regen op Aruba valt meestal rond de namiddag. De regen valt vaak in de vorm van een pittige (onweers)bui. Tijdens de maanden september, oktober en november valt de meeste regen, met een gemiddelde van 61-200 mm per maand. De droogste maanden zijn februari, maart en april, met slecht 5-30 mm per maand.

De temperatuur van de zee is het hele jaar door aangenaam, met een gemiddelde temperatuur van 27°C. Tropische stormen en orkanen komen weinig voor. Aruba ligt buiten het gebied waar orkanen voorkomen. 

Het weer in Aruba

Het weer in Aruba word je aangeboden door Infoplaza. We tonen de actuele weersituatie, een uitgebreide weersvoorspelling voor alle locaties in Aruba tot 14 dagen vooruit en gedetailleerde informatie per uur.