Weersvoorspelling Bahama's

Actueel
Avond
Nacht
Ochtend
Middag

Populaire plaatsen Bahama's

Het klimaat van Bahama's

De Bahamas bestaat uit 700 eilandjes, waarvan er dertig bewoond worden. De eilandjes liggen in het noordelijke gedeelte van de Caribische Zee.

Op de eilanden van de Bahamas heerst een tropisch zeeklimaat, dat wil zeggen dat het er warm is maar niet overdreven heet (zie ook klimaatsoorten). De gemiddelde temperatuur, over het hele jaar genomen, bedraagt 23,5°C. 's Nachts daalt de temperatuur maar met 3-4°C, dus 's avonds is het ook nog lekker aangenaam.

De maanden juni tot september zijn het warmst, met een gemiddelde temperatuur van 28°C, maar de dagtemperaturen kunnen makkelijk boven de 30°c uitkomen. Het briesje dat vanuit de zee komt, zorgt ervoor dat de temperatuur zelden boven de 40°C komt. 's Winters wordt het nooit kouder dan 15°C. Tijdens de maanden november tot april zakt de temperatuur tot tussen de 20-22°C.

De zee temperatuur rond de Bahamas is het hele jaar aangenaam, de temperatuur komt nooit lager dan 22°C. In de zomer kan de zee temperatuur zelfs boven de 27°C uitkomen.

Gedurende het hele jaar valt er zo nu en dan een regenbui, in de maanden mei en juni valt de meeste regen. Maar de regenbuien passeren vaak snel. De zon schijnt gemiddeld 320 dagen per jaar, met een gemiddelde aantal uren zon van 9 uren per dag.

Het orkaanseizoen is van juni tot november, dit betekent niet dat men niet op vakantie moet gaan in deze periode. Veel hotels op de Bahamas hebben een Hurricane Cancellation verzekering, waarbij je je geld van vakantie terugkrijgt wanneer er een orkaan op komst is. 

Het weer in Bahama's

Het weer in Bahama's word je aangeboden door Infoplaza. We tonen de actuele weersituatie, een uitgebreide weersvoorspelling voor alle locaties in Bahama's tot 14 dagen vooruit en gedetailleerde informatie per uur.