Weersvoorspelling Botswana

Actueel
Avond
Nacht
Ochtend
Middag

Populaire plaatsen Botswana

Het klimaat van Botswana

In Botswana heerst een steppeklimaat. Het zomerseizoen begint in november en eindigt in maart en het winterseizoen begint in mei en eindigt in augustus. De zomers zijn heet, zowel de dagen als de nachten. De temperatuur ligt rond de 30°C en 40°C. De warmste maanden zijn november en oktober, dan kunnen de temperaturen overdag oplopen tot boven de 40°C. De winters zijn droog, met een gemiddelde temperatuur van 23°C. 's Nachts is er vorst mogelijk.

Botswana kent twee belangrijke tijden, de droge tijd valt tijdens de winter en de regentijd valt tijdens de zomer. De maanden waarin de meeste regen valt zijn januari en februari. De hoeveelheid regen verschilt met een maximum hoeveelheid regen van 650 mm per jaar in het noordoosten van de Chobe District en een minimum hoeveelheid van 250 mm in het zuidwesten van de Kalahari. In de zomer kent Botswana veel regen en donderstormen, die zorgen voor een lekkere verkoeling bij het warme weer. Vaak zijn de regenstromen plaatselijk en kan het 10 kilometer verderop helemaal droog zijn. Na de regenstormen volgt vaak de sterke zonneschijn weer.

In de Kalahari woestijn heerst een woestijnklimaat. De temperatuur stijgt in de maanden juni en juli tot boven de 40°C. 's Nachts kan de temperatuur dalen tot -1°C. Er valt hier bijna geen regen.

De beste maanden om Botswana te bezoeken zijn van april tot oktober. Niet alleen in verband met het weer, maar tijdens deze periode is het meeste wild te zien. Alle wilde dieren verzamelen bij rivieren en zijn dan het beste zichtbaar.

Het weer in Botswana

Het weer in Botswana word je aangeboden door Infoplaza. We tonen de actuele weersituatie, een uitgebreide weersvoorspelling voor alle locaties in Botswana tot 14 dagen vooruit en gedetailleerde informatie per uur.