Weersvoorspelling Bulgarije

Actueel
Nacht
Ochtend
Middag
Avond

Het klimaat van Bulgarije

In Bulgarije heerst een landklimaat met warme zomers en koude winters. Het klimaat wordt erg beïnvloed door de Zwarte Zee en het Balkangebergte. Langs de kust kan de Zwarte Zee een verkoelende werking hebben op de temperatuur. Maar in het najaar zorgt het warme zeewater ervoor dat de temperaturen wat hoger liggen dan in het westen van Bulgarije.

Noord-Bulgarije heeft een echt landklimaat, met hete zomers en strenge winters.

Ten zuiden van het Balkangebergte heerst een mediterraan klimaat. De gebergtes Rila, Rhodope en Pirin vormen een populair wintersportgebied in de wintermaanden. De sneeuwzekerheid en de temperaturen zijn afhankelijk van de plaats, maar over het algemeen kan er goed geskied worden in het overgrote deel van het Bulgaarse wintersportgebied. De populairste wintersportplaatsen zijn Pamporovo, Borovets, Bansko en Vitosha. In de zomer zijn de bergen uitstekend voor lange wandeltochten.

De gemiddelde temperatuur in het binnenland ligt rond de 24°C. De warmste maanden zijn juli en augustus, met een gemiddelde temperatuur van 27°C. Langs de kust van de Zwarte Zee lopen de temperaturen dan zelfs op tegen de 30°C. Doordat de Zwarte Zee in verbinding staat met de Egeïsche Zee loopt de temperatuur van het water op tot ongeveer 23°C in september.

De neerslag in Bulgarije bedraagt gemiddeld 600 mm per jaar, maar in de bergen valt gemiddeld 1000 mm regen per jaar. Het aantal zonuren per dag varieert van 2 uur in januari tot 10 uur in de zomer.

Het weer in Bulgarije

Het weer in Bulgarije word je aangeboden door Infoplaza. We tonen de actuele weersituatie, een uitgebreide weersvoorspelling voor alle locaties in Bulgarije tot 14 dagen vooruit en gedetailleerde informatie per uur.