Weersvoorspelling Cambodja

Actueel
Avond
Nacht
Ochtend
Middag

Populaire plaatsen Cambodja

Het klimaat van Cambodja

Het klimaat van Cambodja valt te beschrijven als tropisch. Er zijn twee belangrijke weer en klimaat seizoenen in Cambodja: het regenseizoen en het droge seizoen. Het droge seizoen is weer onder te verdelen in twee categorieën: het koele seizoen en het warme seizoen.

Het regenseizoen is van juni tot oktober, met een temperatuur tussen de 27-35°C. De zuidwestmoesson voert dan zeer vochtige lucht van de Indische Oceaan aan. In deze maanden valt driekwart van de jaarlijkse hoeveelheid neerslag. De natste maand is september. Als de moesson is geweest is het weer heet en vochtig, met een gemiddelde temperatuur van 27°C.

Het droge, koele seizoen is van november tot februari, met een temperatuur van tussen de 17-27°C. De temperatuur in de hoofdstad Phnom Penh ligt dan rond de 28°C. Het droge, warme seizoen is van maart tot mei, met een temperatuur van tussen de 29-38°C.

In het droge seizoen kan je het weer vergelijken met de Europese zomers. De hoeveelheid neerslag varieert per gebied. Op de centrale vlakte valt rond de 1400 mm regen per jaar, maar langs de kust en in de heuvels valt rond de 3800 mm regen per jaar. Boven de zuidwestelijke zijde van het Cardamom-gebergte valt zelfs 5000 mm regen per jaar.

Cambodja kan het hele jaar bezocht worden, maar mensen die een autoreis willen maken moeten de laatste twee maanden van het regenseizoen vermijden. Sommige landweggetjes zijn dan niet te passeren.

Het weer in Cambodja

Het weer in Cambodja word je aangeboden door Infoplaza. We tonen de actuele weersituatie, een uitgebreide weersvoorspelling voor alle locaties in Cambodja tot 14 dagen vooruit en gedetailleerde informatie per uur.