Weersvoorspelling Costa Rica

Actueel
Middag
Avond
Nacht
Ochtend

Het klimaat van Costa Rica

In Costa Rica heerst een aangenaam subtropisch klimaat. Aan de kusten is het heet en tropisch, maar op het centrale plateau is het iets koeler en in de bergen is het nog iets koeler. Het klimaat kan in de volgende categorieën verdeeld worden:

* Op een hoogte van 3000 meter en hoger is de temperatuur gemiddeld 0°C.

* Op een hoogte van 1500-3000 meter ligt de temperatuur tussen de 14°C en 18°C.

* Op een hoogte van 1100-1500 meter ligt de temperatuur tussen de 25°C en 26°C.

Lager dan 1100 meter heerst een tropisch klimaat met gemiddelde temperatuur van 26°C en 27°C.

Het hoogland van Costa Rica heeft het hele jaar een aangename temperatuur, op de laagvlaktes kan het erg warm worden. De warmste maanden zijn maart en april, maar de temperatuurverschillen tussen de warmste en de koudste maand bedragen niet meer dan 4 °C.

Aan de Pacifische kust is een duidelijk droog en nat seizoen merkbaar. Het droge seizoen loopt van december tot en met maart. Het regenseizoen is van mei tot december. September en oktober zijn de natste maanden.

Langs de Caribische kust is de temperatuur het hele jaar door rond de 25°C. Er is niet echt een droog of nat seizoen. Het regent bijna het hele jaar door in de vorm van tropische buien. Deze buien worden beïnvloed door passaatwinden en de weersomstandigheden op de Atlantische Oceaan. Gemiddeld regent het meer dan 3000 mm per jaar. Alleen in januari, februari en maart valt minder regen vergeleken met de andere maanden en rond augustus en september is er een korte, droge periode. Van september tot februari kan het dan weer dagenlang regenen. De natste maanden aan de Caribische kust zijn juli en november. Regenbuien kunnen in de namiddag verwacht worden, de ochtend is meestal zonnig.

Het weer in Costa Rica

Het weer in Costa Rica word je aangeboden door Infoplaza. We tonen de actuele weersituatie, een uitgebreide weersvoorspelling voor alle locaties in Costa Rica tot 14 dagen vooruit en gedetailleerde informatie per uur.