Weersvoorspelling Cuba

Actueel
Avond
Nacht
Ochtend
Middag

Het klimaat van Cuba

Het weer en klimaat van Cuba is te omschrijven als tropisch en vochtig.

De warmste maanden van Cuba zijn juni tot en met september, met een gemiddelde maximum (overdag) temperatuur van 32°C en een gemiddelde minimum ('s nachts) temperatuur van 22°C. De koudste maanden zijn november tot en met februari, met een gemiddelde maximum (overdag) temperatuur van 28°C en een gemiddelde minimum ('s nachts) temperatuur van 18°C. De koudste maanden schelen dus maar een paar graden vergeleken met de warmste maanden.

De maanden met de meeste regendagen zijn september en oktober met 11 regendagen per maand. De maanden met de minste regendagen zijn februari, maart en april met 4 regendagen per maand. Meestal komen de regenbuien in de namiddag voor en is het het grootste deel van de dag zonnig.

Mei is met 8 uur zon per dag de maand met de meeste uren zon. De maanden september tot december hebben met 5 uur zon per dag de minste uren zon van het jaar.

De temperatuur van het zeewater ligt het hele jaar tussen de 24 en 28°C. De gemiddelde jaarlijkse neerslag is 1270 mm. Orkanen komen heel soms voor op Cuba. 

Het weer in Cuba

Het weer in Cuba word je aangeboden door Infoplaza. We tonen de actuele weersituatie, een uitgebreide weersvoorspelling voor alle locaties in Cuba tot 14 dagen vooruit en gedetailleerde informatie per uur.