Weersvoorspelling Cyprus

Actueel
Ochtend
Middag
Avond
Nacht

Het klimaat van Cyprus

Cyprus heeft een mediterraan klimaat met lange, droge zomers en zachte winters. Cyprus is het droogste en warmste eiland in de Middellandse Zee, de zon schijnt het hele jaar door en zorgt voor aangename temperaturen.

De gemiddelde temperatuur in de zomer ligt tussen de 25 en 30°C. De warmste maanden zijn juli en augustus, met uitschieters tot boven de 40°C. Juli en augustus zijn ook, samen met juni, de maanden met de meeste uren zon per dag, namelijk 12 uur.

December tot en met februari zijn de koudste maanden op Cyprus. In de bergen is het gemiddeld maar tussen de 3 en 12°C. In het Troödosgebergte, gelegen in het binnenland, kan men in de winterperiode soms skiën. In de maanden januari en februari kan er op sommige delen voldoende sneeuw liggen.

In de maanden oktober/november tot en met maart/april valt er gemiddeld 300-400 mm neerslag. In de westelijke gebieden kan dit oplopen tot 1100 mm. De rest van het jaar is het droog op Cyprus. De meeste regendagen komen voor in de maanden december, januari en februari met 9, 10 en 11 dagen regen per maand.

In de maanden augustus tot en met oktober heeft het zeewater een aangename temperatuur van 25°C. Ideaal voor de strand- en zeeliefhebber en dus ook ideaal voor een zon en strand vakantie.

Qua temperaturen op Cyprus zijn de periodes maart tot begin juni en september tot oktober de beste maanden voor een vakantie of reis. 

Het weer in Cyprus

Het weer in Cyprus word je aangeboden door Infoplaza. We tonen de actuele weersituatie, een uitgebreide weersvoorspelling voor alle locaties in Cyprus tot 14 dagen vooruit en gedetailleerde informatie per uur.