Weersvoorspelling Ecuador

Actueel
Avond
Nacht
Ochtend

Regio's in Ecuador

Populaire plaatsen Ecuador

Het klimaat van Ecuador

Het klimaat in Ecuador is zeer verschillend door de veel verschillende landschappen in het land. De temperatuur van het zeewater, zeestromingen en afstand tot de oceaan hebben ook invloed op het klimaat.

Op de oostelijke hellingen van de Andes en in het Amazone-bekken heerst een tropisch klimaat, met vochtig en warm weer en temperaturen boven de 25°C. In de maanden april tot juni valt de meeste regen en in de maanden december tot maart en augustus valt de minste regen. Meestal valt de regen in korte, hevige tropische buien. Gemiddeld valt er 3000-4000 mm regen per jaar.

Aan de kust van Ecuador is het warmer weer, de gemiddelde temperatuur bedraagt 30°C. Door de koude Humboldt-golfstroom voelt de temperatuur aan de noordkust in de maanden mei tot december aangenamer. De kust van Ecuador merkt regelmatig de invloed van de El Niño, dit is een periodieke warme stroming in de Grote Oceaan. Door deze stroming lopen de temperaturen hoog op en is er zware regenval. De gemiddelde neerslag in Ecuador is 2000 mm per jaar, maar er is een grote variatie in de hoeveelheid neerslag langs de kustgebieden. In de maanden februari tot mei valt bijna alle neerslag van het hele jaar. Na mei wordt het ineens een stuk droger en zijn er plekken waar wekenlang geen druppel neerslag valt.

In het Andesgebied is het van juli tot september zonnig en droog en is van oktober tot mei de regentijd. Afhankelijk van de hoogte valt er tussen de 500-2000 mm neerslag per jaar. Ook de temperatuur is afhankelijk van de hoogte. Boven de 4800 meter heerst een hooggebergte klimaat. De piek van de Chimborazo is 6310 meter hoog en is bedekt met eeuwige sneeuw. Wintersportmogelijkheden zijn er ook, maar wel beperkt. Skiën kan alleen op de volgende vier bergen: Chimborazo, Cotopaxi, Cayambe en Antisana. Over het algemeen wordt de periode van juni tot en met september gezien als de beste reistijd voor Ecuador. In deze periode is het meestal droog in de Andes en niet te warm in het kustgebied. 

Het weer in Ecuador

Het weer in Ecuador word je aangeboden door Infoplaza. We tonen de actuele weersituatie, een uitgebreide weersvoorspelling voor alle locaties in Ecuador tot 14 dagen vooruit en gedetailleerde informatie per uur.