Weersvoorspelling Land Egypte

Alle locaties in Egypte


Zoek een plaats, regio of land:


Weer en klimaat van Egypte

Egypte ligt midden in een grote woestijn. Door de rivier de Nijl, die dwars door het land loopt, is er leven mogelijk. De droogste en zonnigste plekken in de wereld zijn terug te vinden in Egypte. Egypte heeft maar één klimaat en dat is het woestijnklimaat (zie ook klimaatsoorten).

De temperaturen zijn hoog en er valt maar weinig regen. In de woestijn overschrijdt de temperatuur in de zomer overdag gemakkelijk de 38°C in de schaduw, met uitlopers tot 50°C. ?s Nachts koelt het redelijk af, dat komt doordat de hitte ontsnapt in de wolkeloze hemel waardoor de temperatuur dan daalt met 10-17 graden. In de winter is het overdag ruim boven de 20 graden en 's nachts koelt het af tot 5 graden. In de Libische woestijn is het iets kouder. De heetste maanden zijn juli en juni en de koudste maand is januari.

Het regent bijna nooit in Egypte, de zuidelijke helft van het land heeft plaatsen met een gemiddelde van 0,0 mm regen per jaar. In het grootste deel van het land valt minder dan 3 millimeter per jaar.

De kust van Egypte, aan de Middellandse Zee, heeft een zachter klimaat. Door de invloed van de Middellandse Zee is het vochtiger en zijn de zomers koeler en de winters zachter. Alexandrië is de koelste plaats van het land. Ondanks de lagere temperaturen is het zomers gemiddeld 30C. In de winters wordt het gemiddeld niet kouder dan 18C. Alexandrië is ook de natste plaats van Egypte, met een jaarlijkse hoeveelheid regen van 189 mm. De meeste regen valt in de maanden december en januari.

Het aantal uren zon is ontzettend hoog, Dakhla is met 3944 uren zon per jaar de zonnigste plaats van Egypte. De zeetemperatuur in de zomer loopt op tot de 26C.

Cairo, de hoofdstad van Egypte, is met bijna 18 miljoen inwoners de grootste stad van zijn continent. In Cairo zijn erg hete zomers en wat koelere winters. Januari is de koudste maand met een gemiddelde dagtemperatuur van 18C. Deze periode is erg aangenaam en dan ook de beste om Caïro te bezoeken. De warmste maanden zijn juli en augustus met een gemiddelde dagtemperatuur van 33C.

De badplaats Hurghada ligt net als Dahab, El Gouna, Marsa Alam en Sharm el Sheikh in de meest toeristische streek van Egypte, namelijk de Rode zee. De zomers zijn erg warm, met een gemiddelde dagtemperatuur van 34C. De winters zijn een stuk aangenamer en daarom de beste periode om deze vakantie bestemmingen te bezoeken. Januari is de koudste maand met een gemiddelde dagtemperatuur van 20C.

Luxor is een belangrijke toeristische stad in het binnenland van Egypte en ligt langs de rivier de Nijl. De reden dat Luxor een belangrijke toeristische bestemming is, is omdat er veel belangrijke bezienswaardigheden in de buurt te zien zijn. Het is alleen erg warm in Luxor, met een gemiddelde dagtemperatuur van 42C in juli. Januari is de koudste maand met een gemiddelde dagtemperatuur van 23C.

Alle weerfoto's uit EgypteZoeken

Bekijk deze bijzondere weerfoto's. Heeft u zelf een mooie foto? Zet hem hier op de site!

Uitleg weersvoorspelling

Welkom op Weersvoorspelling.nl. Onze weerpagina's staan vol met actuele weersinformatie, weersvoorspellingen voor de komende uren, dagen en ook speciaal het weekendweerbericht. Natuurlijk zijn de weersverwachtingen beschikbaar voor vrijwel elke plaats in Nederland en de wereld. Weersvoorspelling.nl toont ook graag jouw foto's en werkt graag met jou samen om de weersite zo leuk mogelijk te maken.
Snelkeuze weer
Top dichtbij bestemmingen
Nederland
Duitsland
België
Frankrijk

Top zon bestemmingen
Spanje
Griekenland
Turkije
Italië
Kroatië
Portugal
Egypte
Bulgarije

Top wintersport landen
Oostenrijk
Frankrijk
Zwitserland

Top steden
Barcelona
Parijs
Berlijn
Rome
Brussel
Londen
Praag

Top verre landen
Nederlandse Antillen
Aruba
Indonesië & Bali
Thailand
Australië

Sneeuwhoogte & Alpenweer
Sneeuwhoogte

Snelkeuze weer

Top dichtbij bestemmingen
Nederland
Duitsland
België
Frankrijk
Top zon bestemmingen
Spanje
Griekenland
Turkije
Italië
Kroatië
Portugal
Egypte
Bulgarije
Top wintersport landen
Oostenrijk
Frankrijk
Zwitserland

Top steden
Barcelona
Parijs
Berlijn
Rome
Brussel
Londen
Praag
Top verre landen
Nederlandse Antillen
Aruba
Indonesië & Bali
Thailand
Australië

Sneeuwhoogte & Alpenweer
Sneeuwhoogte
Zoek een andere plaats of land voor een weersvoorspelling: sluiten
Upload uw weerfoto sluiten