Weersvoorspelling Egypte

Actueel
Avond
Nacht
Ochtend
Middag

Het klimaat van Egypte

Egypte ligt midden in een grote woestijn. Door de rivier de Nijl, die dwars door het land loopt, is er leven mogelijk. De droogste en zonnigste plekken in de wereld zijn terug te vinden in Egypte. Egypte heeft maar één klimaat en dat is het woestijnklimaat.

De temperaturen zijn hoog en er valt maar weinig regen. In de woestijn overschrijdt de temperatuur in de zomer overdag gemakkelijk de 38°C in de schaduw, met uitlopers tot 50°C. 's Nachts koelt het redelijk af, dat komt doordat de hitte ontsnapt in de wolkeloze hemel waardoor de temperatuur dan daalt met 10-17 graden. In de winter is het overdag ruim boven de 20 graden en 's nachts koelt het af tot 5 graden. In de Libische woestijn is het iets kouder. De heetste maanden zijn juli en juni en de koudste maand is januari.

Het regent bijna nooit in Egypte, de zuidelijke helft van het land heeft plaatsen met een gemiddelde van 0,0 mm regen per jaar. In het grootste deel van het land valt minder dan 3 millimeter per jaar.

De kust van Egypte, aan de Middellandse Zee, heeft een zachter klimaat. Door de invloed van de Middellandse Zee is het vochtiger en zijn de zomers koeler en de winters zachter. Alexandrië is de koelste plaats van het land. Ondanks de lagere temperaturen is het zomers gemiddeld 30°C. In de winters wordt het gemiddeld niet kouder dan 18°C. Alexandrië is ook de natste plaats van Egypte, met een jaarlijkse hoeveelheid regen van 189 mm. De meeste regen valt in de maanden december en januari.

Het aantal uren zon is ontzettend hoog, Dakhla is met 3944 uren zon per jaar de zonnigste plaats van Egypte. De zeetemperatuur in de zomer loopt op tot de 26°C.

Cairo, de hoofdstad van Egypte, is met bijna 18 miljoen inwoners de grootste stad van zijn continent. In Cairo zijn erg hete zomers en wat koelere winters. Januari is de koudste maand met een gemiddelde dagtemperatuur van 18°C. Deze periode is erg aangenaam en dan ook de beste om Caïro te bezoeken. De warmste maanden zijn juli en augustus met een gemiddelde dagtemperatuur van 33°C.

De badplaats Hurghada ligt net als Dahab, El Gouna, Marsa Alam en Sharm el Sheikh in de meest toeristische streek van Egypte, namelijk de Rode zee. De zomers zijn erg warm, met een gemiddelde dagtemperatuur van 34°C. De winters zijn een stuk aangenamer en daarom de beste periode om deze vakantie bestemmingen te bezoeken. Januari is de koudste maand met een gemiddelde dagtemperatuur van 20°C.

Luxor is een belangrijke toeristische stad in het binnenland van Egypte en ligt langs de rivier de Nijl. De reden dat Luxor een belangrijke toeristische bestemming is, is omdat er veel belangrijke bezienswaardigheden in de buurt te zien zijn. Het is alleen erg warm in Luxor, met een gemiddelde dagtemperatuur van 42°C in juli. Januari is de koudste maand met een gemiddelde dagtemperatuur van 23°C. 

Het weer in Egypte

Het weer in Egypte word je aangeboden door Infoplaza. We tonen de actuele weersituatie, een uitgebreide weersvoorspelling voor alle locaties in Egypte tot 14 dagen vooruit en gedetailleerde informatie per uur.