Weersvoorspelling Estland

Actueel
Middag
Avond
Nacht
Ochtend

Het klimaat van Estland

Estland heeft een gematigd zeeklimaat met milde zomers en koele winters. Door de invloed van de warme Golfstroom is het in Estland gemiddeld warmer dan in de buurlanden. Ook zorgen de westelijke zeewinden langs de kust ervoor dat het niet erg koud is in de winter en dat het niet te heet is in de zomer. Juli is de warmste maand, met een gemiddelde dagtemperatuur tussen de 16 en 18°C. Januari is de koudste maand, met een gemiddelde temperatuur tussen de -7 en -2°C. Een sterke oostelijke stroming kan ijskoude lucht uit Rusland meevoeren, wat voor zeer lage temperaturen kan zorgen. In de wintermaanden valt er regelmatig sneeuw die ook voor langere tijd blijft liggen. Ongeveer 75 procent valt in de vorm van regen en de rest valt als sneeuw.

Regen valt er het hele jaar door, de gemiddelde jaarlijkse hoeveelheid neerslag bedraagt 500-600 mm in de lagere delen van Estland en 700-900 mm in de hoger gelegen delen. Tijdens de maanden juli tot en met november valt er iets meer regen dan in de andere maanden. December is maand met de meeste neerslag en mei is de maand met de minste regen.

De maanden november tot en met februari zijn de wat donkere maanden, met een gemiddelde van 3 uren zon per dag. De maanden mei, juni en juli zijn de maanden met de meeste uren zon, respectievelijk 9, 10 en 9 uren zon per dag. 

Het weer in Estland

Het weer in Estland word je aangeboden door Infoplaza. We tonen de actuele weersituatie, een uitgebreide weersvoorspelling voor alle locaties in Estland tot 14 dagen vooruit en gedetailleerde informatie per uur.