Weersvoorspelling Groot-Brittannië

Actueel
Nacht
Ochtend
Middag
Avond

Regio's in Groot-Brittannië

Het klimaat van Groot-Brittannië

Het weer en klimaat van Groot-Brittannië is te vergelijken met het klimaat van Nederland. Over het algemeen heeft Groot-Brittannië zachte winters en zachte zomers. Aan de zuidkust schijnt gemiddeld de meeste zon en zijn hogere temperaturen dan in de rest van Groot-Brittannië. Juli en augustus zijn de warmste maanden, met een gemiddelde maximum temperatuur (overdag) van 20°C en een gemiddelde minimum temperatuur ('s nachts) van 11°C. Januari en februari zijn de koudste maanden, met een gemiddelde maximum temperatuur (overdag) van 6°C en een gemiddelde minimum temperatuur ('s nachts) van 1°C.

Neerslag valt het hele jaar door vrij gelijkmatig. In augustus valt de meeste regen met een gemiddelde neerslag van 71 mm. In april valt de minste regen, namelijk 47 mm regen. De meeste neerslag valt in het westen van Groot-Brittannië door de overheersende westenwinden. Met name in de berggebieden van Wales, het Lake District en Noord-Schotland valt de meeste regen, waarvan een groot deel als sneeuw valt in de winter. Het droogste is het aan de oostkust. In het Schotse Hoogland kan het voorkomen dat er in het midden van de zomer hagelbuien zijn en vorst is. 

Het weer in Groot-Brittannië

Het weer in Groot-Brittannië word je aangeboden door Infoplaza. We tonen de actuele weersituatie, een uitgebreide weersvoorspelling voor alle locaties in Groot-Brittannië tot 14 dagen vooruit en gedetailleerde informatie per uur.