Weersvoorspelling Ierland

Actueel
Nacht
Ochtend
Middag
Avond

Het klimaat van Ierland

Ierland heeft een gematigd zeeklimaat, met milde winters en koele zomers (zie ook klimaatsoorten). Ierland kent geen warme zomers en strenge winters door de invloed van de warme Golfstroom. In Ierland worden zelden extreme temperaturen gemeten. Meestal variëren de temperaturen tussen 0 en 21°C. De gemiddelde jaartemperatuur bedraagt 9°C. In juli en augustus is de temperatuur gemiddeld 15°C. In de zomer komt de temperatuur niet zo vaak boven de 25 graden uit. In januari en februari is het gemiddeld 5°C.

De gemiddelde neerslag ligt tussen de 750-1000 mm per jaar. Aan de westkust en op de hogere heuvels en bergen valt de meeste regen. De natste maanden zijn december en januari . April is de droogste maand, alleen in het zuiden is juni de droogste maand. De hoofdstad Dublin ligt met ongeveer 750 mm in de droogste zone van het land. In Ierland regent het 150 dagen per jaar meer en in het westen is dat 250 dagen per jaar.

Sneeuw komt voor op zo'n 6 tot 27 dagen. De minste sneeuw valt in het zuidwesten en blijft daar ook slechts één keer per jaar liggen. In de bergen in het noorden wordt op 27 dagen per jaar sneeuw waargenomen en blijft deze op 11 dagen liggen.

Opvallend is het grote aantal hageldagen in Ierland. De noordwestkust krijgt op 45 tot 48 dagen te maken met hagel. Het binnenland, het oosten en het zuiden hebben minder hageldagen, namelijk 9 dagen per jaar.

Mist komt ook vaak voor, in het zuiden van Ierland komen gemiddeld 99 dagen mist voor en in het binnenland 30-50 dagen per jaar. In het noorden komt de minste mist voor met 12 dagen per jaar.

De zon schijnt gemiddeld 1200 uur per jaar, alleen in het zuidoosten schijnt de zon meer, met 1500 uur zon per jaar. Mei en juni zijn de zonnigste maanden met ongeveer 5 tot 6 uur zon per dag. In het zuidoosten schijnt deze dan 7 uur per dag. In december schijnt de zon gemiddeld maar 1 uur per dag. 

Het weer in Ierland

Het weer in Ierland word je aangeboden door Infoplaza. We tonen de actuele weersituatie, een uitgebreide weersvoorspelling voor alle locaties in Ierland tot 14 dagen vooruit en gedetailleerde informatie per uur.