Weersvoorspelling Laos

Actueel
Nacht
Ochtend
Middag
Avond

Populaire plaatsen Laos

Het klimaat van Laos

Laos heeft een tropisch klimaat. Over het algemeen is het vrij warm, overdag kunnen de temperaturen oplopen tot 30°C. De gemiddelde jaarlijkse dagtemperatuur ligt rond de 27°C, met geringe verschillen tussen dag en nacht. Laos is te verdelen in drie seizoenen:

Droge, hete seizoen: dit seizoen bevindt zich in de maanden maart tot mei en de dagtemperaturen in de laaglanden kunnen oplopen op tot bijna 40°C. De warmste maand is april.

Het regenseizoen: dit seizoen, ook wel de moesson genoemd, komt in de maanden mei tot oktober voor. De luchtvochtigheid is in deze tijd erg hoog. De neerslag beperkt zich meestal tot een paar uurtjes in de namiddag. Tegelijkertijd kan het zijn dat het hele dagen regent, maar er kan ook dagen achtereen geen druppel vallen. Landweggetjes kunnen moeilijk te passeren zijn in deze tijd, omdat ze één en al modder zijn. Houd hier rekening mee indien u een autoreis wilt maken.

Droge, koele seizoen: dit seizoen komt in de maanden november tot februari voor. Dit is de beste tijd van het jaar om Laos te bezoeken, niet alleen wegens de droge periode maar ook wegens de aangename dagtemperatuur van 25°C in het laagland. In de hoofdstad Phnom Penh ligt de dagtemperatuur rond de 28°C. De landweggetjes zijn in deze periode ook gewoon toegankelijk voor de auto.

Maart en april zijn de warmste maanden met een gemiddelde dagtemperatuur rond de 30°C. In de Mekongvallei kan de temperatuur zelfs tot boven de 35°C uitkomen. In hogere berggebieden kan de temperatuur, rond de maanden december en januari, tot onder het vriespunt dalen.

Door de hoogteverschillen in Laos komen er verschillende hoeveelheden neerslag voor. In het tropische laagland valt gemiddeld 1250 mm regen per jaar, terwijl in de noordelijke berggebieden meer dan 3000 mm regen per jaar valt.          

Het weer in Laos

Het weer in Laos word je aangeboden door Infoplaza. We tonen de actuele weersituatie, een uitgebreide weersvoorspelling voor alle locaties in Laos tot 14 dagen vooruit en gedetailleerde informatie per uur.