Weersvoorspelling Lesotho

Actueel
Ochtend
Middag
Avond
Nacht

Populaire plaatsen Lesotho

Het klimaat van Lesotho

Lesotho heeft een continentaal klimaat, met hete zomers en koude winters. De jaargetijden zijn in Lesotho anders dan in Nederland. De winter is in de maanden juni tot augustus en de zomer is van december tot februari. De winters kunnen heel koud zijn. In de hoger gelegen gebieden is het gemiddeld kouder dan in de lager gelegen gebieden. In het hooggelegen Lesotho (1970 meter) is de gemiddelde jaarlijkse temperatuur slechts 12,1°C. In de winter is het hier gemiddeld -5°C. Temperaturen tot -12 °C zijn mogelijk. Aan de zuid- en oostkust vriest het zelden. Lesotho heeft gemiddeld 299 dagen zon per jaar.

De gemiddelde neerslag over het hele jaar genomen varieert van 1400 mm regen in de hoger gelegen gebieden tot 1600 mm in de lager gelegen gebieden. Juni is de maand met de minste neerslag. In de maanden juni en juli valt gemiddeld rond de 60 mm regen en in de maanden december en januari valt rond de 175-225 mm regen.

In Lesotho kan het flink stormen en hagelbuien kunnen ook voorkomen. Lesotho kent regelmatig onweersbuien. Het meeste onweer komt voor in de bergen van de Drakensberg. Het gaat hier om gemiddeld zo'n 100 onweerdagen per jaar.

In Maseru, de hoofdstad van Lesotho, is het overdag in de zomer gemiddeld 21°C en in de winter 15°C. De gemiddelde jaarlijkse neerslag is 691 mm.          

Het weer in Lesotho

Het weer in Lesotho word je aangeboden door Infoplaza. We tonen de actuele weersituatie, een uitgebreide weersvoorspelling voor alle locaties in Lesotho tot 14 dagen vooruit en gedetailleerde informatie per uur.