Weersvoorspelling Letland

Actueel
Middag
Avond
Nacht
Ochtend

Het klimaat van Letland

Het klimaat van Letland heeft veel temperatuurverschillen. De zomers zijn warm, het weer in het voor- en najaar is relatief mild en de winters kunnen erg koud zijn. Meestal begint de winter rond eind oktober/begin november en duurt tot en met april. Bij een sterke oostelijke stroming kan er ijskoude lucht uit Rusland aangevoerd worden die zorgt voor hele lage vriestemperaturen in Letland, ook langs de kust. De gemiddelde temperaturen in januari varieren van -2,8°C in Liepaja aan de westkust tot -6,6°C in Daugavpils in het zuidoosten. In juli is deze gemiddelde temperatuur in Liepaja 16,7°C en in Daugavpils 17,6°C. In Riga, de hoofdstad van Letland, is het in de zomer overdag gemiddeld 22°C en 's nachts gemiddeld 13°C. In de winter is het overdag gemiddeld 0°C en 's nachts gemiddeld -4°C. Onder invloed van het zeewater is het langs de kust 's winters vaak enkele graden warmer dan in het binnenland.

In Letland valt gemiddeld tussen de 500 - 700 mm regen. De jaarlijkse hoeveelheid neerslag in Riga is 566 mm. Neerslag valt er gedurende het hele jaar, maar de meeste regen valt in de maand augustus. Het regent gemiddeld 180 dagen per jaar en op 44 dagen komt mist voor.

Sneeuwval komt in de wintermaanden regelmatig voor. 82 dagen per jaar ligt er sneeuw. De vorstvrije periode bedraagt ongeveer 177 dagen. Op 72 dagen van het jaar is het echt zonnig.             

Het weer in Letland

Het weer in Letland word je aangeboden door Infoplaza. We tonen de actuele weersituatie, een uitgebreide weersvoorspelling voor alle locaties in Letland tot 14 dagen vooruit en gedetailleerde informatie per uur.