Weersvoorspelling Litouwen

Actueel
Nacht
Ochtend
Middag
Avond

Het klimaat van Litouwen

Het klimaat van Litouwen ligt tussen het zeeklimaat en het landklimaat in. Het weer is erg veranderlijk, met milde natte zomers en koude winters. De gemiddelde jaarlijkse temperatuur is 6°C. De temperaturen in de winter liggen meestal onder het vriespunt. De gemiddelde temperatuur in januari is -4,8°C. In juli is de gemiddelde temperatuur 17,2°C, variërend van 16,5°C (in Klaipeda) tot 17,6°C (in Kaunas).

Neerslag valt het hele jaar door, met langs de kust gemiddeld de meeste regen. Augustus is de maand waarin de meeste regen valt, aan de kust is dat oktober. De jaarlijkse gemiddelde neerslag verschilt van 490 mm in het oosten tot 930 mm in de zuidwestelijke hellingen van het Zemaitija hoogland. Aan de kust valt 720 mm regen per jaar. In november begint het meestal te sneeuwen en al snel daarna ligt er in grote delen van het land tot en met maart een dikke pak sneeuw.

Vilnius, de hoofdstad van Litouwen, heeft een landklimaat met koude, lange donkere winters en korte, relatief milde zomers. In januari is de gemiddelde temperatuur -6°C met uitschieters naar de -30°C. In juli is gemiddelde temperatuur 17°C met uitschieters naar de 30°C. De meeste regen valt in de zomer en de minste regen in de maanden februari en maart. Er valt jaarlijks 680 mm regen. 

Het weer in Litouwen

Het weer in Litouwen word je aangeboden door Infoplaza. We tonen de actuele weersituatie, een uitgebreide weersvoorspelling voor alle locaties in Litouwen tot 14 dagen vooruit en gedetailleerde informatie per uur.