Weersvoorspelling Luxemburg

Actueel
Avond
Nacht
Ochtend
Middag

Regio's in Luxemburg

Het klimaat van Luxemburg

Het klimaat en het weer van Luxemburg lijkt op het Nederlandse en Belgische klimaat, met zachte zomers en koele winters. Luxemburg heeft een gematigd zeeklimaat. De temperaturen verschillen niet veel door de matigende invloed van de zee. Het midden en het zuiden hebben een iets warmer klimaat. In Ösling is het klimaat koeler en natter, door de hogere ligging. De gemiddelde jaarlijkse temperatuur is ongeveer 8,3°C, dit is iets kouder dan in de Bilt. Zomers is het overdag gemiddeld 22°C en ?s nachts ongeveer 11-12°C. In de winter is de gemiddelde dagtemperatuur 4°C en ?s nachts -2°C. De maanden juli en augustus zijn het warmst en hebben ook de meeste uren zon per dag.

De gemiddelde jaarlijkse hoeveelheid neerslag bedraagt 863 mm. Het noorden van Luxemburg krijgt meer neerslag dan het zuiden. De meeste regen valt in de maanden oktober tot december. Er valt gemiddeld 128 dagen per jaar meer dan 1 mm regen. In de stad Luxemburg valt op 182 dagen van het jaar regen. Onweer komt op 20 tot 25 dagen per jaar voor, vooral in de zomer. In de stad Luxemburg sneeuwt het 17 dagen per jaar. In Ösling sneeuwt het vaker en blijft de sneeuw ook langer liggen. In de heuvels kan de sneeuw soms wekenlang blijven liggen.

De zon schijnt gemiddeld 1647 uur per jaar. Het noorden van Luxemburg is met 1754 uur zon zonniger dan de stad Luxemburg, daar schijnt de zon 1630 uur.             

Het weer in Luxemburg

Het weer in Luxemburg word je aangeboden door Infoplaza. We tonen de actuele weersituatie, een uitgebreide weersvoorspelling voor alle locaties in Luxemburg tot 14 dagen vooruit en gedetailleerde informatie per uur.