Weersvoorspelling Malta

Actueel
Nacht
Ochtend
Middag
Avond

Het klimaat van Malta

Malta heeft een mediterraan klimaat, met warme droge zomers en korte koele winters. De winters zijn mild, want de dagtemperaturen dalen bijna nooit tot onder de 10°C en de nachttemperaturen bijna nooit onder de 0°C. Er valt dus ook nooit sneeuw op Malta. De gemiddelde dagtemperatuur in de winter is 15°C. De zomers zijn warm, droog en heel erg zonnig, met een gemiddelde dagtemperatuur van 27°C. De maanden juli en augustus zijn het warmst, de temperaturen stijgen meestal tot boven de 30°C en kunnen makkelijk de 35°C halen. De koele zeebriesjes zorgen voor een aangename verkoeling, met name langs de kust. De zon schijnt erg veel op Malta, met in de winter gemiddeld 5-6 uur zon per dag en in de zomer 12 uur per dag.

De gemiddelde neerslag per jaar is 600 mm. In de maanden oktober en maart valt de meeste regen, bijna driekwart van de totale jaarlijkse neerslag. In de maanden juni, juli en augustus is het vrijwel droog.

Er zijn regelmatig sterke winden. De meest voorkomende winden zijn: de koele noordwestelijke wind (Majistral), de droge noordoostelijke wind (Grigal) en de hete, vochtige zuidoostelijke wind (Sirocco). De Sirocco voert warme lucht uit Afrika aan, wat voor hele hoge temperaturen kan zorgen in het voor- en najaar.

De temperatuur van het zeewater loopt vanaf april met ca. 16°C snel op tot 25°C Celsius in augustus. Pas laat in december daalt de zeewatertemperatuur weer onder de 16°C.             

Het weer in Malta

Het weer in Malta word je aangeboden door Infoplaza. We tonen de actuele weersituatie, een uitgebreide weersvoorspelling voor alle locaties in Malta tot 14 dagen vooruit en gedetailleerde informatie per uur.