Weersvoorspelling Marokko

Actueel
Middag
Avond
Nacht
Ochtend

Het klimaat van Marokko

Marokko kent een grote verscheidenheid aan klimaten.

De noordelijke kustvlakte heeft een mediterraan klimaat, met warme droge zomers en zachte natte winters. De gemiddelde dagtemperatuur is 28°C. De gemiddelde dagtemperatuur aan de westkust schommelt tussen de 25 en 28°C. In de winter liggen de dagtemperaturen tussen de 16-21°C. Het zeewater heeft een temperatuur van 22°C.

In de bergen heerst een hooggebergteklimaat en kunnen de winters erg koud zijn. Op een hoogte van 1500 meter in het Hoge Atlasgebergte ligt de temperatuur ?s nachts net boven nul. Maar op een hoogte van 3700 meter vriest het flink, temperaturen van -15°C komen regelmatig voor.

Ten oosten en ten zuiden van het Atlasgebergte heerst een woestijnklimaat, met hete zomers en zeer beperkte neerslag. Er zijn ook grote verschillen tussen de dag- en nachttemperatuur. In de zomer kan de gemiddelde temperatuur aan de grens met Algerije en Mauritanië oplopen tot 40°C. Ook in de westelijke Sahara is het zo warm. Het zuiden van Marokko heeft gemiddeld 3600 uur zon per jaar.

Het regenseizoen in Marokko is van november tot en met januari. De meeste regen valt in de winter, en dan vooral op de westhellingen van de Midden- en Hoge Atlas. Hier valt jaarlijks 900-1000 mm regen. Aan de lijzijde van het gebergte, de oostzijde, valt weinig neerslag, namelijk maar 200 mm regen per jaar. In de Westelijke Sahara is het helemaal droog met een gemiddelde neerslag van 50 mm per jaar.

Het weer in Marokko

Het weer in Marokko word je aangeboden door Infoplaza. We tonen de actuele weersituatie, een uitgebreide weersvoorspelling voor alle locaties in Marokko tot 14 dagen vooruit en gedetailleerde informatie per uur.