Weersvoorspelling Mauritius

Actueel
Ochtend
Middag
Avond
Nacht

Populaire plaatsen Mauritius

Het klimaat van Mauritius

Het klimaat op Mauritius valt onder het tropisch moessonklimaat. Dat betekent dat het hele daar de gemiddelde etmaaltemperatuur boven 18 graden ligt en er in de droogste maanden minder dan 60 millimeter valt. Ook kent dit eiland een duidelijk zomer- en winterseizoen dat omgekeerd is aan het zomer- en winterseizoen in ons land.

Aangename temperaturen
Tijdens het winterhalfjaar op Mauritius liggen de middagtemperaturen rond 25 graden. In de nacht daalt de temperatuur dan tot beneden 20 graden. In het zomerhalfjaar, wanneer de zon een stuk sterker is, ligt de gemiddelde middagtemperatuur op een graad of 30. In de zomernachten daalt de temperatuur naar ongeveer 21 graden.

Ook de zeewatertemperatuur is afhankelijk van de seizoenen. In de winter op Mauritius ligt de zeewatertemperatuur op zo’n 24 graden, in de zomer op Mauritius kan de zeewatertemperatuur rond 28 graden liggen.

Nat en droog seizoen
Het hele jaar door is er kans op regen op Mauritius. Toch is er een duidelijk verschil tussen een droger en natter seizoen. In de maanden juli tot en met november is de kans op neerslag kleiner en valt er hooguit 60 millimeter per maand. In de overige maanden, met de piek in de periode van januari tot en met maart, kan er maandelijks een hoeveelheid van enkele honderden millimeters vallen. De zomer op Mauritius is dus ook gelijk het natte seizoen, terwijl de winter op Mauritius het droge jaargetijde is.

Orkanen
In het zomerhalfjaar op Mauritius is de zeewatertemperatuur hoog genoeg om de ontwikkeling van orkanen te kunnen bevorderen. Elk jaar is er in de periode van grofweg december tot en met mei kans op een orkaan. De orkanen ontstaan vaak ten noorden van Mauritius in de Indische Oceaan en trekken dan zuidwaarts. 

Orkanen trekken zelden recht over Mauritius, maar zorgen dan wel voor extreme regenval, veel wind en aan zee ook hoge golven. Als een orkaan wel recht over Mauritius trekt, dan zijn naast de regen en hoge golven, ook de windsnelheden verwoestend. Orkanen kunnen tegenwoordig ruim van te voren goed worden verwacht door de lokale weerdiensten. Wanneer er iets dreigt, dan wordt je daar goed van op de hoogte gehouden.

Nauwelijks zonloze dagen
Dagen zonder zonneschijn zijn zeldzaam op Mauritius. Zonloze dagen komen eigenlijk alleen voor wanneer er een tropische depressie of orkaan langs of over het eiland trekt. Buiten deze slechtweersystemen om, is er dus elke dag ruimte voor de zon. In het zomerhalfjaar op Mauritius is de daglichtperiode ongeveer 2 tot 2.5 uur langer dan in de winterperiode. Jaarlijks schijnt de zon ongeveer 3000 uur per jaar, dat is per dag gemiddeld ruim 8 uur zon.

Beste reistijd Mauritius
De beste reistijd voor Mauritius is wanneer het op Mauritius winter is. De maanden mei tot en met oktober zijn wat betreft temperatuur en de laagste neerslagkans veruit het meest geschikt. Ga je vroeg in mei, dan is er nog kans op een orkaan, maar vanaf het einde van mei neemt die kans snel af.

Het weer in Mauritius

Het weer in Mauritius word je aangeboden door Infoplaza. We tonen de actuele weersituatie, een uitgebreide weersvoorspelling voor alle locaties in Mauritius tot 14 dagen vooruit en gedetailleerde informatie per uur.