Weersvoorspelling Mozambique

Actueel
Ochtend
Middag
Avond
Nacht

Populaire plaatsen Mozambique

Het klimaat van Mozambique

De temperatuur en neerslag in Mozambique varieert in verschillende streken. De gemiddelde dagtemperatuur is 28°C. De winter loopt van de maanden april tot september en de zomer van oktober tot maart. De zomers zijn vaak erg warm, regenachtig en vochtig. Langs de kust is het bijna altijd zonnig en warm, zelfs in de winter, wanneer het elders in het land koud is. De gemiddelde dagtemperatuur langs de kust varieert tussen de 24 en 27°C in het droge seizoen, maar kan oplopen tot de 31°C in het regenseizoen. De winters zijn veel koeler en droger en dit is dus ook de beste periode om te reizen. Het zuiden van Mozambique is over het algemeen minder tropisch dan het noorden. De hoogste temperaturen komen voor in het noorden van Mozambique, in de buurt van Pemba en de Zambezi vallei.

Mozambique heeft een droog- en regenseizoen. Het regenseizoen is van november tot maart, met een gemiddelde dagtemperatuur rond de 29°C. De hoogste temperaturen van het jaar komen tijdens het regenseizoen voor. Het droge seizoen is van april tot oktober, met in juli en augustus gemiddelde temperaturen rond de 20°C.

De gemiddelde jaarlijkse neerslag langs de kust is 800-900 mm. Op sommige plekken van Mozambique kan een gemiddelde van 2000 mm regen per jaar vallen, zoals het gebied rond de Chinaminami berg. Het noorden van Mozambique ontvangt bijna twee keer zoveel regen als het zuiden.             

Het weer in Mozambique

Het weer in Mozambique word je aangeboden door Infoplaza. We tonen de actuele weersituatie, een uitgebreide weersvoorspelling voor alle locaties in Mozambique tot 14 dagen vooruit en gedetailleerde informatie per uur.