Weersvoorspelling Namibië

Actueel
Middag
Avond
Nacht
Ochtend

Populaire plaatsen Namibië

Het klimaat van Namibië

Namibië heeft een halfdroog klimaat, met hete dagen en koele nachten. In het kustgebied is het gemiddeld koeler dan in de rest van het land. De zomer loopt van de maanden oktober tot april, met dagtemperaturen die variëren van 20 tot 34°C. Soms kan de temperatuur tot 40°C oplopen. De winter loopt van mei tot september, met heerlijke warme dagen en hele koude nachten. 's Nachts daalt de temperatuur vaak tot onder het vriespunt. De dagtemperaturen variëren tussen de 18 en 25°C.

In Namibië valt weinig regen. Langs de kust valt gemiddeld maar 50 mm regen per jaar. In het binnenland valt 350 mm regen per jaar. Op sommige plekken valt al jaren geen neerslag. Alleen tijdens de zomermaanden van november tot februari valt er regen, meestal in de vorm van hevige onweersbuien. In het binnenland zijn twee regenseizoenen: het korte regenseizoen tussen oktober en december en wordt gekenmerkt door regelmatige onweersbuien. En het langere regenseizoen van middenjanuari tot april.

Namibië heeft 300 dagen zon per jaar.

Het weer in Namibië

Het weer in Namibië word je aangeboden door Infoplaza. We tonen de actuele weersituatie, een uitgebreide weersvoorspelling voor alle locaties in Namibië tot 14 dagen vooruit en gedetailleerde informatie per uur.