Weersvoorspelling Nepal

Actueel
Nacht
Ochtend
Middag
Avond
Nacht
Ochtend
Middag
Avond

Populaire plaatsen Nepal

Het klimaat van Nepal

Nepal heeft door verschillende landschappen en hoogtes verscheidene klimaten. In de lagere gedeeltes van Nepal heerst een subtropisch klimaat. De zomers zijn heet en vochtig, met een temperatuur die kan oplopen tot de 40°C. Het is vooral warm als de moesson eraan komt. De winters zijn mild en droog, met een gemiddelde dagtemperatuur van 17°C. De minimumtemperatuur ligt rond de 10°C.

In de bergen en valleien van de Himalaya heerst een gematigd klimaat, met warme zomers en koele winters. In juli is de gemiddelde dagtemperatuur 24°C en in januari 10°C. Het kan in de winter in de bergen en valleien 's nachts erg koud worden, maar over het algemeen blijft de temperatuur boven de nul. Omdat Nepal vrij zuidelijk ligt is het klimaat ook op hoger gelegen gebieden nog vrij aangenaam.

Aan de noordgrens van het land in de bergen van de Himalaya bevindt zich op een hoogte van 4000 meter een hooggebergteklimaat. De bergen zijn bedekt met eeuwige sneeuw en ijs. De temperatuur ligt dus het hele jaar onder het vriespunt.

Nepal heeft vier verschillende klimatische seizoenen. Het voorjaar is van de maanden maart tot en met mei. De temperaturen zijn zacht en warm. In Katmandu varieert de temperatuur tussen de 16-23°C. De zomer is van juni tot en met augustus. De temperaturen zijn hoog en het regent veel. Bijna elke dag zijn er in de avond onweersbuien. In Katmandu varieert de temperatuur tussen de 23-25°C.

De herfst is van september tot en met november. Dit is het beste seizoen om Nepal te bezoeken. Het weer is erg aangenaam en het zicht op de bergen is prachtig. In Katmandu varieert de temperatuur tussen de 15-24°C.

De winter is van december tot en met februari. Het weer is koel en de lucht is helder, met geregeld sneeuw op de hoger gelegen gebieden. In Katmandu varieert de temperatuur tussen de 9-12°C.

Van de maanden juni tot en met september heerst de zuidwestmoesson. De moesson begint in het oosten en rond eind-juni bereikt hij ook het westen. In het oosten van Nepal valt gemiddeld 2500 mm regen per jaar. In het midden van Nepal, rond Katmandu, regent het gemiddeld 1420 mm per jaar. De minste regen valt in het westen, met een gemiddelde van 1000 mm per jaar. De meeste regen van Nepal valt in het dichtbevolkte laagland, met tussen de 2000-3000 mm per jaar.           

Het weer in Nepal

Het weer in Nepal word je aangeboden door Infoplaza. We tonen de actuele weersituatie, een uitgebreide weersvoorspelling voor alle locaties in Nepal tot 14 dagen vooruit en gedetailleerde informatie per uur.