Weersvoorspelling Oeganda

Actueel
Nacht
Ochtend
Middag
Avond

Populaire plaatsen Oeganda

Het klimaat van Oeganda

Oeganda heeft een tropisch klimaat. Door haar ligging op de evenaar, is het er het hele jaar warm. Het klimaat biedt veel zonneschijn. De gemiddelde temperatuur over het hele jaar genomen is 22°C. De gemiddelde temperatuur varieert van 16°C in de hooglanden in het zuidwesten tot 25°C in het noordwesten. In het noordoosten is het erg warm met op 254 dagen van het jaar een temperatuur rond de 30°C. De temperaturen verschillen meestal per hoogte. In Lake Albert is de gemiddelde maximumtemperatuur 29°C en de gemiddelde minimumtemperatuur is 22°C. En in Kabala, in het zuidwesten van Oeganda, dat 1250 meter hoger ligt, is de gemiddelde maximumtemperatuur 23°C en de gemiddelde minimumtemperatuur 10°C. In Kampala, de hoofdstad van Oeganda, is de maximumtemperatuur 27°C en de minimumtemperatuur 17°C. De warmste maanden van het jaar zijn december tot februari.

In het noordoosten van Oeganda valt de regen relatief verdeeld over het jaar. In het zuiden zijn twee regenseizoenen: het regenseizoen en het lichtere regenseizoen. Van maart tot en met mei is het regenseizoen. En van november tot en met december is het lichte regenseizoen. Het droge seizoen is van december tot en met februari en van juni tot en met augustus. De meeste neerslag valt aan het Victoriameer met een gemiddelde neerslag van 2100 mm per jaar. In de bergachtige gebieden van het zuidoosten en zuidwesten van Oeganda valt meer dan 1500 mm regen per jaar. De minste neerslag valt in het noordoosten met 500 mm regen per jaar.

Oeganda heeft het hele jaar door tussen 6-7 uren zon per dag. Januari is de maand met de meeste uren zon, namelijk 8 uur per dag.     

Het weer in Oeganda

Het weer in Oeganda word je aangeboden door Infoplaza. We tonen de actuele weersituatie, een uitgebreide weersvoorspelling voor alle locaties in Oeganda tot 14 dagen vooruit en gedetailleerde informatie per uur.