Weersvoorspelling Oman

Actueel
Avond
Nacht
Ochtend

Populaire plaatsen Oman

Het klimaat van Oman

Het klimaat in Oman is over het algemeen warm en droog maar varieert in de verschillende regio's. De zomers zijn erg heet en de winters hebben aangename temperaturen. In de winter, die van november tot en met maart loopt, is het zonnig met een gemiddelde dagtemperatuur van 25-26°C. De koudste maand is januari met een dagtemperatuur van 23°C. In de zomer, die van mei tot en met november loopt, is het erg heet, met een gemiddelde dagtemperatuur van 32-34°C. De warmste maand is juni, de een dagtemperatuur is dan 36°C.

In de woestijngebieden is het helemaal warm. De temperaturen kunnen daar oplopen tot de 45-50°C. De hoofdstad van Oman, Muscat, is een van de heetste steden ter wereld. In juni en juli ligt de dagtemperatuur hier rond de 42°C en in januari rond de 29°C. In Dhofar, Zuid-Oman, is het 's zomers veel minder heet dan in de rest van Oman. De moesson (khareef) zorgt er dan voor dat het flink "afkoelt" en het wordt dan niet meer dan 32°C

Oman heeft het hele jaar door vele uren zonneschijn per dag. De maand met de "minste" uren zon is december, deze maand heeft namelijk 9 uren zon per dag. In mei en juni schijnt de zon het meest met 12 uren per dag.

Er valt heel weinig neerslag in Oman, behalve het zuiden van het land (Dhofar) waar de moesson tussen juni en september opsteekt. Regendagen in de zomer zijn hier eerder regel dan uitzondering. In Oman valt gemiddeld tussen de 200-500 mm per jaar. In Muscat valt jaarlijks gemiddeld maar 100 mm regen. Ten westen van het Hajjar-gebergte valt de minste regen doordat de bergen de regen tegenhouden. In de zomermaanden mei tot en met oktober valt gemiddeld op 0 dagen per maand neerslag. In de wintermaanden valt slechts op 1-2 dagen per maand neerslag.

Het zeewater heeft het hele jaar een warme temperatuur. In de maanden januari, februari en maart heeft het zeewater een temperatuur van 24°C en in de maanden mei tot en met augustus een temperatuur van maar liefst 28°C. 

Het weer in Oman

Het weer in Oman word je aangeboden door Infoplaza. We tonen de actuele weersituatie, een uitgebreide weersvoorspelling voor alle locaties in Oman tot 14 dagen vooruit en gedetailleerde informatie per uur.