Weersituatie Karinthië

Actueel

Het klimaat van Karinthië

Karinthië is een deelstaat in Oostenrijk en ligt in het zuiden van het land, aan de grens met Italië en Slovenië. Karinthië heeft een gematigd landklimaat met warme zomers en koude winters en neerslag gelijkmatig verdeeld over het hele jaar. In juli is de gemiddelde dagtemperatuur 25°C. In januari bedraagt deze temperatuur -1°C. De gemiddelde temperatuur van Karinthië is 8,2°C.

In Karinthië valt jaarlijks gemiddeld 900 mm neerslag, verdeeld over 137 neerslagdagen. De meeste regen kunt u verwachten in de maanden mei tot en met augustus met gemiddeld 13 regendagen per maand. De minste regen valt in de maanden januari tot en met maart met gemiddeld 8 tot 9 neerslagdagen per maand. In de winter is er grote kans op sneeuw.

De zon schijnt zo'n 1877 uur per jaar en dat maakt Karinthië tot een zonnig gebied in Oostenrijk. De zonnigste maanden zijn juni en juli met gemiddeld 9 uur zon per dag, gevolgd door mei en augustus met 8 uur.

De algemene windrichtingen van Karinthië zijn het noorden en het noordwesten. In het voor- en najaar is de wind meestal net hard genoeg om te kunnen watersporten op de vele meren in de deelstaat.  

Weer Karinthië

Klik door naar één van de locaties in de regio Karinthië voor het actuele weer en de weersvoorspelling op de korte en lange termijn.