Weersvoorspelling Panama

Actueel
Nacht
Ochtend
Middag
Avond

Populaire plaatsen Panama

Het klimaat van Panama

Panama is een tropisch land, met erg heet en vochtig weer. De zomer begint begin december en eindigt in april en de winter begint eind april en eindigt eind november.

De temperaturen in Panama verschillen weinig door de seizoenen heen, maar de maanden maart en april zijn gemiddeld genomen de warmste van het jaar. De temperaturen in Panama zijn afhankelijk van de hoogte. Aan de kust bereikt de temperatuur regelmatig de 35°C. Per 150 meter hoger gaat de temperatuur 1°C naar beneden. De temperaturen zijn op hoger gelegen gebieden veel minder tropisch. In de bergen ligt de temperatuur tussen de 10-19°C.

De dagen zijn erg heet, maar de nachten zijn een stuk koeler. Overdag ligt de gemiddelde temperatuur rond de 32°C en ?s nachts daalt deze naar rond de 21°C.

Op sommige plaatsen is wat minder heet en vochtig dan elders in Panama. In de plaatsen El Valle, Boquete, Volcan en Cerro Azul is de temperatuur iets aangenamer en koeler.

Panama heeft twee seizoenen: het regenseizoen en het droge seizoen. Het regenseizoen begint soms al in april of mei en duurt meestal tot december. Tijdens de eerste maanden zijn er vaak elke dag regenbuien in de namiddag. Dichter naar juli toe worden de regenbuien langer en naarmate verder in het regenseizoen worden de regenbuien steeds heviger. In november regent het bijna de hele tijd.

Het droge seizoen is tijdens de zomermaanden december tot april. Het weer kenmerkt zich door hetere temperaturen, lagere vochtigheidsgraad en wind. Regen komt veel minder voor, meestal in de vorm van een lichte regenbui. De kust aan de Caribische Zee heeft gemiddeld een langer regenseizoen dan de kust aan de Pacifische zee. En aan de noordkant van Panama valt bijna twee keer zoveel regen dan in het zuiden.

Doordat Panama (en Costa Rica) een meer bewolkt en regenachtig klimaat heeft dan de landen erom heen, heeft het gemiddeld minder uren zon. Het aantal uren zon varieert van 5 uur per dag in de regenmaanden tot 8-9 uur per dag in de droge maanden. 

Het weer in Panama

Het weer in Panama word je aangeboden door Infoplaza. We tonen de actuele weersituatie, een uitgebreide weersvoorspelling voor alle locaties in Panama tot 14 dagen vooruit en gedetailleerde informatie per uur.