Weersvoorspelling Saba

Actueel

Populaire plaatsen Saba

Het klimaat van Saba

In het Caraïbisch gebied is er sprake van een tropisch moessonklimaat. Vaak waait er een noordoostelijke passaatwind, waardoor het soms wekenlang bijna elke dag hetzelfde weer is. Er is wel een duidelijk verschil tussen de zomer en winter, al zijn de verschillen niet groot. In de zomer is het overdag ongeveer 32 graden, in de winter blijft het kwik meestal op 28 graden steken. ’s Nachts daalt het kwik in de zomer niet verder dan 26 graden, ’s winters koelt het af naar zo’n 20 graden.

Najaar is het natte seizoen

Op Saba is er duidelijk sprake van een nat en een droog seizoen. Jaarlijks valt er iets meer dan 1000 millimeter regen. Het meeste valt in de maanden oktober tot en met december, het droogst is het in de maanden februari tot en met juni. De neerslag die valt, zijn vaak buien die kort duren. Soms kunnen deze buien veel neerslag in korte tijd achterlaten. In de natste maanden vallen soms enkele honderden millimeters regen, in de droogste maanden minder dan 60 millimeter.

Kans op orkanen in de late zomer en vroege herfst

Op de Atlantische Oceaan en in de Caraïbische Zee is er in de periode juni tot en met november kans op orkanen. De meeste orkanen blijven boven de Atlantische Oceaan, soms trekt een orkaan over de Caraïbische Eilanden. Een orkaan trekt zelden over Saba en het gebeurt ook niet ieder jaar dat een orkaan voor extreem weer zorgt. Wanneer een orkaan over Saba of vlak langs Saba trekt, is er kans op extreem veel regen, zeer sterke wind en een ontzettend ruige zee. Orkanen kunnen tegenwoordig ruim van te voren worden verwacht, waardoor je op tijd gewaarschuwd kan worden als dit nodig is. 

Zonnige vakantiebestemming

In het Caraïbisch gebied schijnt de zon gemiddeld 3000 uur per jaar. De zon is het vaakst te zien in de maanden februari tot en met juni, in het najaar is door de stapelwolken en buien de zon soms minder vaak te zien. Dagenlang somber weer komt zelden voor op Saba. De zon is het hele jaar door sterk, maar in de wintermaanden wel duidelijk iets zwakker dan in de zomer.

Beste reistijd Saba

De beste reistijd voor Saba is de periode van februari tot en met juni. In deze periode is het vaak droog en is de kans op extreem weer door orkanen zeer klein. In andere tijden van het jaar is de kans op neerslag en orkanen groter.

Het weer in Saba

Het weer in Saba word je aangeboden door Infoplaza. We tonen de actuele weersituatie, een uitgebreide weersvoorspelling voor alle locaties in Saba tot 14 dagen vooruit en gedetailleerde informatie per uur.