Weersvoorspelling Senegal

Actueel
Ochtend
Middag
Avond
Nacht

Populaire plaatsen Senegal

Het klimaat van Senegal

In Senegal gaat het landschap over van woestijn in het noorden tot savanne in het zuiden. Hierdoor kent Senegal drie verschillende klimaattypen: een woestijnklimaat, een warm steppeklimaat en een tropisch savanneklimaat. In het zuiden en midden van Senegal is er sprake van een duidelijk droog en regenseizoen. In het noorden is er geen sprake van een duidelijk regenseizoen.

Hoge temperaturen

De temperaturen in heel Senegal liggen het hele jaar rond op 30 graden of hoger. Langs de Atlantische Zuidwestkust liggen de gemiddelde maxima rond 30 graden, in de woestijngebieden in het noorden komt de temperatuur gemiddeld op 38 tot 42 graden uit. Soms kan het ruim 50 graden worden in het noorden van Senegal. De hoogste temperaturen worden er in de maanden april en mei gehaald.

Regenseizoen voor midden en zuiden

Het midden en zuiden van Senegal kennen een overduidelijk droog en een overduidelijk regenseizoen. Het droge seizoen loopt grofweg van november tot en met mei, in de overige maanden is het ronduit nat. In het droge seizoen valt er sporadisch regen, als er wat valt dan is dat hooguit een klein beetje. In het natte seizoen vallen maandelijks vele honderden millimeters aan neerslag, waarmee gelijk ook het hele jaartotaal wordt gevormd. Op de natste plaatsen kan jaarlijks ongeveer 2500 millimeter vallen.

Hoge zonkracht

Omdat Senegal dicht tegen de tropen ligt, is de zonkracht er erg vaak zeer hoog. Een UV-index van 10 is in de volle zon eerder regel dan uitzondering. Ook in bewolkte omstandigheden is de instraling van de zon dusdanig hoog dat je kunt verbranden. Goed insmeren is dus het advies!

Beste reistijd voor Senegal

De beste reistijd voor Senegal zijn de maanden december tot en met februari. In deze maanden is het droog, schijnt de zon veel, maar zijn bovenal de temperaturen niet extreem hoog. In de maanden april en mei is het ook droog en zonnig, maar dan lopen de temperaturen vaak op tot oncomfortabel hoge waarden. In het natte seizoen is het vrijwel dagelijks nat door zware regen- en onweersbuien, niet ideaal als je van een zonvakantie houdt.

Het weer in Senegal

Het weer in Senegal word je aangeboden door Infoplaza. We tonen de actuele weersituatie, een uitgebreide weersvoorspelling voor alle locaties in Senegal tot 14 dagen vooruit en gedetailleerde informatie per uur.