Weersvoorspelling Sint Eustatius

Actueel
Avond
Nacht
Ochtend
Middag

Populaire plaatsen Sint Eustatius

Het klimaat van Sint Eustatius

Op Sint-Eustatius kennen we een tropisch moessonklimaat. In het grootste deel van het jaar waait er een noordoostelijke passaatwind, waardoor het vaak dagenlang hetzelfde weer is. In de zomer liggen de minima rond 26 graden, overdag is het ongeveer 32 graden. In de winter is het iets kouder met in de nacht minimale temperaturen iets boven 20 graden en overdag maxima van 25 tot 29 graden.

Vooral in het najaar buien

Vooral in het najaar, oktober tot en met december, vallen er regen- en onweersbuien op Sint-Eustatius. De buien zijn vaak van vrij korte duur, maar laten in korte tijd soms veel neerslag achter. Het is dus wel het grootste deel van de dag droog, ook in het najaar. In de maanden februari tot en met juni is het vaak droog met ook meer ruimte voor de zon. Gemiddeld over het jaar valt er zo’n 1000 millimeter regen. In de natte maanden vallen er enkele honderden millimeters, in de droogste maanden soms minder dan 60 millimeter.

Risico op orkanen

In de maanden juni tot en met november is er op Sint-Eustatius kans op tropische stormen en orkanen. De piek van het orkaanseizoen is in de maanden augustus en september. Tropische stormen en orkanen trekken zelden over Sint-Eustatius, maar soms komt het wel voor. Wanneer een orkaan over Sint-Eustatius trekt, dan waait het ontzettend hard, valt er extreem veel regen en is er een ruige zee. Orkanen kunnen dagen van te voren verwacht worden, waardoor je ruim op tijd gewaarschuwd wordt, wanneer er een orkaan dreigt. 

Zeer veel zon

Op Sint-Eustatius schijnt de zon jaarlijks zo’n 3000 uur. Het vaakst is de zon te zien in de maanden februari tot en met juni, in het najaar zijn er vaker wolkenvelden. Gedurende het hele jaar is de zonkracht hoog, maar in de wintermaanden is de zon nét iets minder sterk.

Beste reistijd voor Sint-Eustatius

De beste reistijd voor Sint-Eustatius is de periode van februari tot en met juni. In deze periode is het vaak droog en is de kans op extreem weer door orkanen zeer klein. In andere tijden van het jaar is de kans op neerslag en orkanen groter.

Het weer in Sint Eustatius

Het weer in Sint Eustatius word je aangeboden door Infoplaza. We tonen de actuele weersituatie, een uitgebreide weersvoorspelling voor alle locaties in Sint Eustatius tot 14 dagen vooruit en gedetailleerde informatie per uur.