Weersvoorspelling Sint Maarten

Actueel
Middag
Avond
Nacht
Ochtend

Populaire plaatsen Sint Maarten

Het klimaat van Sint Maarten

Het klimaat op Sint-Maarten is een tropisch moessonklimaat. Er is een duidelijk verschil tussen de zomer en winter in zowel neerslag als temperatuur, maar groot zijn deze verschillen niet. De maximumtemperatuur ligt in de winter op ongeveer 28 graden, in de zomer is het vaak tropisch warm met ongeveer 32 graden. De minima liggen ’s winters vaak iets boven 20 graden, terwijl ’s zomers het kwik niet verder daalt dan 26 graden.

Duidelijk nat en droog seizoen

Op Sint-Maarten is er sprake van een moessonklimaat, omdat de gemiddelde jaarsom neerslag iets meer dan 1000 millimeter is en er in de droogste maand minder dan 60 millimeter valt. De droge maanden zijn in de eerste helft van het jaar, grofweg van februari tot en met juni. In de maanden oktober tot en met december is het beduidend natter met van tijd tot tijd een regen- of onweersbui. De neerslag die valt, valt vaak uit buien. Deze zijn vaak kortdurend, waardoor het een groot deel van de dag wel droog is met zon. Tijdens het droge seizoen waait er meestal een noordoosten passaatwind, in het natte seizoen kan de wind wat vaker uit het zuiden waaien.

Risico op orkanen

Het Atlantisch orkaanseizoen loopt van juni tot en met november. De meeste orkanen komen voor in de maanden augustus en september. Sint-Maarten ligt in een gebied waar soms orkanen overheen trekken, maar dit gebeurt niet elk jaar. Als een orkaan over Sint-Maarten trekt, dan gaat dit gepaard met veel wind, extreme regenval en een zeer ruige zee met kans op stormvloed. Orkanen kunnen vrij lang van te voren worden verwacht. De weerdiensten kunnen (ruim) op tijd waarschuwen waardoor je op tijd maatregelen kan nemen, als het nodig is.

Zonnig eiland

Sint-Maarten is een zonnig eiland. Jaarlijks is de zon er ongeveer 3000 uur te zien. Het vaakst in het droge seizoen en wat minder in het natte seizoen. Omdat Sint-Maarten een stuk noord van de evenaar ligt, is de zon in het zomerhalfjaar duidelijk sterker dan in de wintermaanden. Ook in de wintermaanden is de zonkracht nog wel hoog.

Beste reistijd voor Sint-Maarten

De beste reistijd voor Sint-Maarten is de periode van februari tot en met juni. In deze periode is het vaak droog en is de kans op extreem weer door orkanen zeer klein. In andere tijden van het jaar is de kans op neerslag en orkanen groter.

Het weer in Sint Maarten

Het weer in Sint Maarten word je aangeboden door Infoplaza. We tonen de actuele weersituatie, een uitgebreide weersvoorspelling voor alle locaties in Sint Maarten tot 14 dagen vooruit en gedetailleerde informatie per uur.