Weersituatie Canarische Eilanden

Actueel

Het klimaat van Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden behoren tot Spanje en bestaan uit zeven grote eilanden: El Hierro of Ferro, Fuerteventura, Gran Canaria, La Gomera, La Palma, Lanzarote en Tenerife. Door de ligging in de Atlantische Oceaan ,ten westen van Marokko, en door de invloed van zeestromingen en de meestal noordelijke wind komen de temperaturen zelden onder de 20°C.

De Canarische eilanden hebben een subtropisch klimaat met warme zomers en warme winters. In juli en augustus, de warmste maanden, ligt de gemiddelde dagtemperatuur rond de 27-28°C en in januari, de koudste maand, is deze temperatuur 21°C. De Canarische eilanden zijn dus zowel in de zomer als in de winter (overwinteren) een ideale en zonzekere en warme vakantie bestemming.

Qua neerslag is er een groot verschil tussen de eilanden. De relatief vlakke eilanden Lanzarote en Fuereventura zijn warm en droog, doordat er geen bergen zijn die de wolken vasthouden. De andere eilanden krijgen, vooral in de wintermaanden, regelmatig regen. Op de meeste eilanden valt in de maanden juni, juli en augustus de minste regen, met gemiddeld 1 neerslag dag. Van november tot en met januari valt gemiddeld de meeste regen, maar dit verschilt per eiland tussen de 6 en 11 dagen regen per maand.

De zonnigste maanden zijn juli en augustus met gemiddeld 10 uur zon per dag. De maanden met de minste uren zon zijn december en januari, met gemiddeld 6 uur zon per dag.

Het zeewater heeft in september en oktober de warmste temperatuur, namelijk 23°C. In januari en februari ligt de zeewater temperatuur van de Canarische eilanden rond de 19°C. 

Weer Canarische Eilanden

Klik door naar één van de locaties in de regio Canarische Eilanden voor het actuele weer en de weersvoorspelling op de korte en lange termijn.