Weersituatie Costa Blanca

Actueel

Het klimaat van Costa Blanca

De Costa Blanca is het gebied in het zuidoosten van Spanje en strekt zich uit van Benidorm tot aan Cartagena. De Costa Blanca heeft een kustlengte van 200 kilometer met veel zandstranden. Dit gebied heeft een subtropisch, mediterraan klimaat met milde droge winters en warme droge zomers. De Middellandse Zee heeft in de winter een verwarmend effect op de temperaturen.

Juli en augustus, de warmste maanden van het jaar van de Costa Blanca, hebben een gemiddelde dagtemperatuur van 28°C en in december, januari en februari, de koudste maanden, is deze 14°C. De gemiddelde jaarlijkse temperatuur is meer dan 20°C. In hoogzomer kunnen de temperaturen makkelijk tot boven de 30°C stijgen.

Aan de Costa Blanca valt neerslag gedurende het hele jaar. De droogste maanden zijn juni, juli en augustus. De rest van het jaar valt iets meer regen.

De Costa Blanca ontvangt veel zon gedurende het hele jaar. Jaarlijks schijnt de zon meer dan 3000 uur, verdeeld over 325 dagen per jaar. In de zomermaanden schijnt de zon gemiddeld 11 uur per dag en in de wintermaanden rond de 6 uur. De rest van het jaar schijnt de zon gemiddeld 8-9 uur per dag. De zeetemperatuur van de Costa Blanca ligt in juli, augustus en september rond de 24-26°C.  

Weer Costa Blanca

Klik door naar één van de locaties in de regio Costa Blanca voor het actuele weer en de weersvoorspelling op de korte en lange termijn.