Weersituatie Costa Brava

Actueel

Het klimaat van Costa Brava

De Costa Brava is een 200 kilometer lange kuststrook langs de Middellandse Zee en strekt zich uit van Port Bou aan de Franse grens tot de populaire vakantie plaats Blanes. Dit gebied heeft een mediterraan klimaat met lange, hete en droge zomers en milde korte winters. De koude valwind uit de Pyreneeën, de Tramontana, zorgt ervoor dat de temperaturen in de zomer aangenaam blijven, maar kan in de winter voor koude temperaturen zorgen. Ook heb je langs de kust vaak wind uit zee.

De gemiddelde dagtemperatuur in januari, de koudste maand van de Costa Brava, is 14°C. De gemiddelde dagtemperatuur in juli en augustus, de warmste maanden, is 27°C. De temperaturen kunnen in de zomer makkelijk tot boven de 30°C stijgen. De gemiddelde jaarlijkse temperatuur is 22°C.

De Costa Brava ontvangt jaarlijks gemiddeld 600 mm neerslag. Neerslag valt gedurende het hele jaar. De meeste regen kunt u verwachten in het voor- en najaar met gemiddeld 9 regendagen per maand. De minste regen valt in juni tot en met augustus met gemiddeld 5 regendagen per maand.

De zon schijnt jaarlijks meer dan 2500 uur. De zonnigste maanden zijn juni, juli en augustus met 11 uur zon per dag gemiddeld. In de wintermaanden schijnt de zon gemiddeld 6 uur per dag.

De zeetemperatuur van de Costa Brava ligt in juli, augustus en september gemiddeld tussen de 23-25°C. De Costa Brava is gedurende het hele jaar uitstekend te bezoeken.  

Weer Costa Brava

Klik door naar één van de locaties in de regio Costa Brava voor het actuele weer en de weersvoorspelling op de korte en lange termijn.