Weersituatie Costa del Sol

Actueel

Het klimaat van Costa del Sol

De Costa del Sol is een 300 kilometer lange kuststrook van Spanje aan de Middellandse Zee in het zuiden van Spanje. De Costa del Sol strekt zich uit van Almeria tot Gibraltar en ligt in de Spaanse landstreek Andalusië. De costa de Sol heeft een mediterraan klimaat met hete droge zomers en korte milde winters.

De gemiddelde dagtemperatuur in januari, de koudste maand, bedraagt 14°C. De rest van de winter ligt temperatuur rond de 16-17°C. De gemiddelde dagtemperatuur in juli, de warmste maand, is 29°C. De gemiddelde temperatuur van Costa del Sol is 22°C. In hoogzomer kunnen de temperaturen makkelijk tot boven de 30°C stijgen. Wie deze hete maanden liever wil vermijden kan de Costa del Sol het beste in mei/juni of september bezoeken. De temperaturen liggen dan tussen de 23 en 27°C.

Er valt jaarlijks gemiddeld minder dan 500 mm neerslag aan de Costa del Sol.

De meeste regen valt in de maanden november tot en met februari met gemiddeld 11 regendagen per maand. In de zomer is het gewoon dat er vrijwel geen regen valt.

De zon schijnt gemiddeld op 330 dagen per jaar, hier dankt de kust ook haar naam aan; kust van de zon (Sol). De zonnigste maanden zijn juni, juli en augustus met gemiddeld 11 uur zon per dag.

Als de Terral over de streek waait wordt het nog een stuk warmer aan de Costa del Sol. Deze föhnwind kan de temperaturen tot 40°C of hoger doen oplopen. Langs de kust waait vaak een wind uit zee, die voor verkoeling zorgt bij de hoge temperaturen.

In de zomer heeft de zee van de Costa del Sol een gemiddelde temperatuur van 23°C. 

Weer Costa del Sol

Klik door naar één van de locaties in de regio Costa del Sol voor het actuele weer en de weersvoorspelling op de korte en lange termijn.