Weersituatie Costa Dorada

Actueel

Het klimaat van Costa Dorada

De Costa Dorada is een 216 kilometer lange kuststrook in de landstreek Calalonië. Costa Dorada begint ten zuiden van Barcelona en loopt vanaf daar langs verschillende bekende plaatsen, waaronder Tarragona, Salou, Cambrils en Sitges. Dit gebied heeft een mediterraan klimaat met warme droge zomers en milde winters.

De Costa Dorada wordt gekenmerkt door zijn heldere, scherpe atmosfeer en intens blauwe luchten. Dit komt door de Mistralwind, een noordoostelijk wind die in de winter koude en droge lucht aanvoert, en de Garbi, een zuidoostelijke droge wind in de zomer. Deze winden zorgen dat er geen mist voorkomt en houden de vochtigheidsgraad laag. Ook waait er langs de kust bijna altijd een zeebries, deze zorgt voor verkoeling in de zomer.

De gemiddelde dagtemperatuur van de Costa Dorada in de winter ligt rond de 14°C. In juli en augustus, de warmste maanden van het jaar, ligt de gemiddelde dagtemperatuur rond de 27°C. In juni en september is deze 22°C.

De neerslaghoeveelheid aan de Costa Dorada verschilt tussen de 375-700 mm regen per jaar. Neerslag valt gedurende het hele jaar. De meeste regen kunt u verwachten in het voor- en najaar. November steekt hier het verst boven uit met gemiddeld 56 mm neerslag. De minste regen valt in juli met gemiddeld 10 mm neerslag.

De zon schijnt jaarlijks meer dan 2500 uur. De zonnigste maanden zijn juni, juli en augustus met 10 uur zon per dag gemiddeld. In de wintermaanden schijnt de zon gemiddeld 6 uur per dag.

De zeetemperatuur ligt in juli, augustus en september gemiddeld tussen de 23-25°C. 

Weer Costa Dorada

Klik door naar één van de locaties in de regio Costa Dorada voor het actuele weer en de weersvoorspelling op de korte en lange termijn.