Weersituatie Formentera

Actueel

Plaatsen in Formentera

Het klimaat van Formentera

Formentera is het kleinste bewoonde eiland van de Balearen, een Spaanse eilandengroep in de Middellandse Zee. Het eilandje heeft een mediterraan klimaat met warme, droge zomers en milde, nattere winters.

De gemiddelde maximumtemperatuur in januari is 15°C. De gemiddelde maximumtemperatuur in de maand juli bedraagt 28°C. De jaarlijkse gemiddelde temperatuur van Formentera is 18,5°C. Formentera ligt in de Middellandse Zee. Deze heeft in juli een gemiddelde watertemperatuur van 24°C en in januari van 14°C.

Er valt jaarlijks niet veel regen op Formentera. De meeste regen kunt u verwachten in de herfst- en wintermaanden, november tot en met februari hebben een gemiddelde aantal neerslagdagen van 5 tot 8 per maand. De minste regen valt in de maanden juli en augustus met gemiddeld 1 regendag per maand.

De zon schijnt volop op het Spaanse eiland. De zonnigste maanden zijn juni tot en met augustus met gemiddeld 11 uur zon per dag. Ook de wintermaanden december en januari zijn nog aangenaam met gemiddeld 5 uur zon per dag.

Het hele jaar door staat er een verfrissend zeewindje op Formentera waardoor ook de hete dagen goed draaglijk zijn. 

Weer Formentera

Klik door naar één van de locaties in de regio Formentera voor het actuele weer en de weersvoorspelling op de korte en lange termijn.