Weersituatie Fuerteventura

Actueel

Het klimaat van Fuerteventura

Fuerteventura is het op één na grootste eiland van de Canarische Eilanden en behoort tot Spanje. Op het eiland heerst een subtropisch klimaat met zelden dagtemperaturen onder de 20°C.

Juli en augustus, de warmste maanden van het jaar, hebben een gemiddelde dagtemperatuur van 29°C en in januari en februari, de koudste maanden, is deze 20°C.

Jaarlijks valt op Fuerteventura gemiddeld zo?n 105 mm neerslag, verdeeld over 16 dagen per jaar. De natste maanden zijn december en januari met ongeveer 3 regendagen per maand. In deze maanden valt respectievelijk 26 en 17 mm regen. In de maanden mei tot en met augustus valt vaak geen regen.

Fuerteventura is één van de zonnigste plekken op aarde met gemiddeld 2852 zonuren per jaar. In de zomermaanden schijnt de zon ongeveer 280 uur per maand. In de wintermaanden ligt dit gemiddelde rond de 200 uur per maand. In de warmste maanden schijnt de zon 9-10 uur per dag en in de koudste maanden 6-7 uur per dag.

Fuerteventura heeft uitgestrekte vulkaanlandschappen en prachtige witte stranden, ideaal als vakantiebestemming voor de strandliefhebbers. Ook heeft Fuerteventura de kleinste bevolkingsdichtheid dus is het eiland ideaal voor rustzoekers.

Op Fuerteventura zorgt de meestal waaiende noordoostelijke wind, ook wel noordoostpassaat genoemd, voor verkoeling in de zomermaanden. In de zomer kan het extra heet worden door de sirocco, een hete oostenwind die vanuit de Sahara over Fuerteventura waait.

De zeetemperatuur rond Fuerteventura ligt in de maanden juli tot en met oktober rond de 22-23°C. In de wintermaanden ligt de temperatuur rond de 18-19°C.  

Weer Fuerteventura

Klik door naar één van de locaties in de regio Fuerteventura voor het actuele weer en de weersvoorspelling op de korte en lange termijn.