Weersituatie Gran Canaria

Actueel

Het klimaat van Gran Canaria

Gran Canaria is het populairste vakantie eiland van de Canarische Eilanden en behoort tot Spanje. Op het eiland heerst een subtropisch klimaat met zelden dagtemperaturen onder de 20°C. Door de bergen in het midden van Gran Canaria is het in het zuiden meestal zonnig en droog, maar is het aan de andere kant een stuk natter.

Juli en augustus, de warmste maanden van het jaar, hebben een gemiddelde dagtemperatuur van 28°C en in januari en februari, de koudste maanden, is deze 21°C. In de warmste maanden schijnt de zon op Gran Canaria 9-10 uur per dag en in de koudste maanden 6-7 uur per dag.

Jaarlijks valt in Gran Canaria gemiddeld zo'n 300-500 mm neerslag. De meeste regen valt in de wintermaanden november, december en januari met een gemiddelde van 6 dagen regen per maand. De droogste maanden zijn de zomermaanden juni, juli en augustus met 0 dagen regen per maand.

Op Gran Canaria wordt het klimaat hoofdzakelijk bepaald door een meestal waaiende noordoostelijke wind ook wel noordoostpasaat genoemd. Deze wind zorgt ervoor dat er geen grote temperatuur schommelingen zijn. In de zomer kan het extra heet worden door de sirocco, een hete oostenwind die vanuit de Sahara over Gran Canaria waait.

De zeetemperatuur ligt in de maanden juli tot en met oktober rond de 23-24°C. In de wintermaanden ligt de temperatuur rond de 19-20°C. 

Weer Gran Canaria

Klik door naar één van de locaties in de regio Gran Canaria voor het actuele weer en de weersvoorspelling op de korte en lange termijn.